Probleme în trafic din cauza vremii. Pe mai multe drumuri naţionale se circulă greu UPDATE

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, în mai multe zone din ţară, se circulă în condiții de iarnă. RomaniaTV.net vă prezintă situaţia drumurilor actualizată.

21 ian. 2017, 09:47
Probleme în trafic din cauza vremii. Pe mai multe drumuri naţionale se circulă greu UPDATE

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, pe parcursul zilei, în judeţul Braşov, traficul rutier va fi întrerupt în intervale scurte (de 5-15 minute) pe DN13 Braşov – Rupea, în Pădurea Bogăţii, în vederea tăierii unor crengi sau arbori care ar putea cădea pe partea carosabilă.

UPDATE 9:45 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (9:45), pe autostrada A1, la intrarea în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II (kilometrul 584), pe sensul către Ungaria, se circulă momentan doar pe banda de urgenţă, din cauza unei tamponări în care au fost implicate trei autoturisme. Cauza probabilă a fost nepăstrarea distanţei de siguranţă între autovehicule. Maşinile avariate sunt imobilizate pe banda doi şi parţial pe banda unu. Urmează ca în scurt timp să fie scoase în parcarea aflată în afara autostrăzii, după care traficul va reveni la normal.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, pe parcursul zilei, în judeţul Braşov, traficul rutier va fi întrerupt în intervale scurte (de 5-15 minute) pe DN13 Braşov – Rupea, în Pădurea Bogăţii, în vederea tăierii unor crengi sau arbori care ar putea cădea pe partea carosabilă.

UPDATE  9:45. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (9:45), pe autostrada A1, la intrarea în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II (kilometrul 584), pe sensul către Ungaria, se circulă momentan doar pe banda de urgenţă, din cauza unei tamponări în care au fost implicate trei autoturisme. Cauza probabilă a fost nepăstrarea distanţei de siguranţă între autovehicule. Maşinile avariate sunt imobilizate pe banda doi şi parţial pe banda unu. Urmează ca în scurt timp să fie scoase în parcarea aflată în afara autostrăzii, după care traficul va reveni la normal.

UPDATE 9:15 în unele zone ale ţării, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă. Pe autostrada A1, între Orţişoara şi Nădlac, vizibilitatea este cuprinsă între 100 şi 150 de metri.

În judeţul Mehedinţi, vizibilitatea scade sub 50 de metri pe DN6 Gura Văii – Drobeta-Turnu Severin şi pe DN56A Şimian – Vânju Mare. În judeţul Giurgiu, vizibilitatea este de aproximativ 100-150 de metri pe DN6 şi DN61. De altfel, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis atenţionări nowcasting referitoare la ceaţă, dar şi la chiciură şi la condiţii de formare a poleiului, pentru judeţele Timiş, Arad, Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Gorj, Olt şi Dolj, valabile până la ora 11:00 ( http://www.meteoromania.ro/anm2/avertizari-nowcasting). Până la ora 10:00 mai este în vigoare şi o atenţionare cu cod galben referitoare la vreme deosebit de rece ( http://www.meteoromania.ro/anm2/avertizari).

Conducătorilor auto le este recomandat să ruleze cu viteză adaptată, să mărească distanţa în mers, să nu se angajeze în depăşiri riscante şi să folosească luminile de întâlnire (dacă este cazul, şi pe cele de ceaţă).

UPDATE 8:45. Pe autostrada A1 – centura municipiului Sibiu, la kilometrul 247, în zona intersecţiei (nodului rutier) cu DN14, pe sensul de mers către Deva, se circulă doar pe banda a doua, deoarece un autotren a derapat şi blochează benzile unu şi de urgenţă. Traficul rutier nu este afectat, fiind redus.

UPDATE 8:30 În unele zone ale ţării, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă. În judeţul Mehedinţi, vizibilitatea scade sub 50 de metri pe DN6 Gura Văii – Drobeta-Turnu Severin şi pe DN56A Şimian – Vânju Mare. În judeţul Giurgiu, vizibilitatea este de aproximativ 100-150 de metri pe DN6 şi DN61.

UPDATE 7:00 Nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă din cauza vremii nefavorabile sau a unor evenimente rutiere, nici probleme majore privind fluența traficului pe arterele principale.

În orele următoare, circulaţia se va intensifica pe DN1 Bucureşti – Braşov. Este posibil să se formeze coloane de autovehicule, mai întâi la intrarea în Comarnic, apoi între Sinaia şi Buşteni, pe sensul de mers către Braşov.

În unele zone ale ţării, se circulă în condiţii de ceaţă. În judeţul Giurgiu, vizibilitatea este de aproximativ 100-150 de metri pe DN6 şi DN61.

Vezi si: COD GALBEN: Ceaţă, chiciură şi pericol de formare a poleiului în mai multe judeţe

În afară de regulile obişnuite referitoare la circulaţia pe timp de ceaţă, trebuie avute în vedere şi câteva recomandări specifice autostrăzilor:

  • urmaţi indicaţiile afişate pe panourile electronice, în primul rând cele referitoare la viteză!
  • măriţi distanţa în mers între autovehicule!
  • nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă! În cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari! De asemenea, puteţi solicita sprijinul Poliţiei Autostrăzi, prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.