Probleme majore la ÎNCEPUT DE AN UNIVERSITAR. Studenţii NU AU LOCURI SUFICIENTE în cămine

ANUL UNIVERSITAR 2016-2017. Numărul cererilor depuse de studenţi pentru un loc de cazare în căminele Universităţii "Ovidius" din Constanţa îl depăşeşte cu circa 250 pe cel al locurilor disponibile, dar reprezentanţii instituţiei spun că în fiecare an reuşesc să răspundă tuturor solicitărilor în a doua etapă de repartizare.

28 sept. 2016, 08:08
Probleme majore la ÎNCEPUT DE AN UNIVERSITAR. Studenţii NU AU LOCURI SUFICIENTE în cămine

ANUL UNIVERSITAR 2016-2017. Aproximativ 1.200 de studenţi s-au înscris pentru a beneficia de cazare în căminele Universităţii „Ovidius” din Constanţa în anul universitar 2016 – 2017, dar numărul cererilor depuse depăşeşte cu aproape 250 numărul de locuri disponibile.

Numărul total de locuri în cele patru cămine ale universităţii este de 1.327, dar din acestea se scad 371 de locurile speciale – destinate bursierilor, studenţilor familişti, persoanelor cu dizabilităţi etc – astfel că numărul total de locuri care se repartizează conform criteriilor de ierarhizare este de 956.

Pentru acestea, în prima etapă, s-au înscris aproximativ 1.200 de studenţi, 242 având statusul „în aşteptare”.

Potrivit Mediafax, reprezentanţii universităţii spun că în fiecare an reuşesc să răspundă tuturor solicitărilor în cea de-a doua etapă de repartizare.

Universitatea „Ovidius” din Constanţa dispune de 1.327 de locuri de cazare, în patru cămine, două pe Aleea Studenţilor nr.1 şi două în incinta complexului universitar din B-dul Mamaia nr. 124. Camerele destinate studenţilor în cele patru cămine sunt în sistem garsonieră, cu bucătărie la capătul culoarului, în fiecare cameră putând locui până la patru persoane.

Tarifele sunt la fel ca cele din anii trecuţi, respectiv de 280 de lei pentru studenţii la forma de învăţământ cu taxă şi 165 de lei pentru studenţii la forma de învăţământ fără taxă.