Probleme noi pentru Samsung. O fabrică a companiei a luat foc din cauza unei baterii defecte VIDEO

Problemele cu bateriile continuă pentru Samsung, la o fabrică a companiei coreene având loc un incendiu provocat de baterii defecte.

09 feb. 2017, 10:48
Probleme noi pentru Samsung. O fabrică a companiei a luat foc din cauza unei baterii defecte VIDEO

Odată cu instituirea unor măsuri suplimentare de verificare a bateriilor, ca urmare a scandalului cu smartphone-ul Note 7, problemele Samsung cu bateriile păreau încheiate. Asta până când tot bateriile au provocat un incendiu la o fabrică din China a producătorului coreean.

Fără a intra în detalii, reprezentanţii Samsung s-au limitat în a declara că un incendiu de mici dimensiuni s-a produs în cadrul unui depozit de deşeuri şi că nici angajaţii, nici echipamentele nu au avut de suferit.

Conform agenţiei Reuters, incendiul a fost provocat de bateriile pe bază de litiu din cadrul unui atelier în care existau produse în curs de dezvoltare.

Fabrica este localizată în nordul oraşului chinez Tianjin şi aparţine diviziei Samsung SDI, unul din cei doi furnizori de baterii implicaţi în scandalul smartphone-urilor Note 7 retrase de pe piaţă de Samsung tocmai din cauza bateriilor defecte care prezentau risc de explozie.

În ciuda faptului că Samsung susţine că este vorba de doar un mic incendiu, reprezentanţii pompierilor din Tianjin au declarat pentru Reuters că la faţa locului au fost trimişi 110 pompieri şi 19 camioane.

De altfel, pe înregistrările video postate pe YouTube de către locuitorii din zonă, se vede mult fum negru, care contrazice teoria unui incendiu minor.