Probleme pe aeroportul din Barcelona: Compania Vueling a anulat 19 zboruri

Anularea sâmbătă a 19 zboruri de către compania low cost spaniolă Vueling a provocat perturbări majore pe aeroportul din Barcelona, unde sute de pasageri și-au văzut amânată plecarea în vacanță, relatează AFP.

RomaniaTV.net
03 iul. 2016, 04:44
Probleme pe aeroportul din Barcelona: Compania Vueling a anulat 19 zboruri

Site-ul companiei anunța sâmbătă seară 19 zboruri anulate și numeroase altele cu întârzieri, rerutate sau amânate, la 24 de ore după o altă zi neagră pentru Vueling.

Au fost afectate destinații ca Londra, Paris, Roma, Alger, Oran sau Malta.

Înființată în 2004 și în prezent filială a IAG ( care include printre altele British Airways și Iberia), Vueling este principala companie aeriană care operează pe aeroportul El Prat din Barcelona, baza sa.

Potrivit raportului său anual de gestiune, Vueling a transportat în 2015 aproape 37% dintre pasagerii care au tranzitat prin El Prat și în total circa 24,8 milioane de pasageri, o creștere de 15% în comparație cu anul precedent.

Sindicatul Stavla, reprezentând personalul de bord, citat în presă, a atribuit dificultățile care se acumulează de mai multe zile proastei planificări a zborurilor de vară, prea ambițioasă în raport cu capacitatea în aeronave a companiei.

Greva controlorilor aerieni din Franța, una dintre destinațiile importante ale Vueling, la fel ca la Barcelona, a prestatorului de servicii Swissport, au fost, de asemenea, avansate ca factori pentru a explica dificultățile acumulate în ultimele zile.

Directorul comercial David Garcia Blancas, citat de cotidianul La Vanguardia, a prezentat scuze, dând asigurări că „întreaga companie face tot ce îi stă în putere pentru a rezolva situația”, însă fără să explice cauzele acestor dificultăți.