Procesul celui mai temut traficant. Cine nu îl saluta, plătea cu viaţa. Cum arată arma cu care îşi executa victimele VIDEO

Baronul mexican al drogurilor Joaquin Guzman, supranumit El Chapo (Piticul) este un criminal cu sânge rece, care a fost în stare să ordone uciderea lui Rodolfo Carillo, doar pentru că a refuzat să-i strângă mâna. Sunt detalii care ies la iveală în timpul celui mai răsunător proces al anului.

21 nov. 2018, 09:17

El Chapo este cel mai periculos traficant de droguri de la celebrul Escobar încoace, scrie a1.ro. Procesul lui se desfășoară la New York, iar mexicanul este acuzat de numeroase fapte, inclusiv de zeci de asasinate.

Procesul lui Joaquin Guzman a inclus declaraţia şocantă a martorului Jesus Zambada, într-un tribunal din New York, scrie Daily Mirror. Zambada, fratele lui Ismael „El Mayo” Zambada, un partener de-al lui Guzman, care administra Cartelul Sinaloa, a descris modul în care El Chapo s-a implicat în numeroase execuţii.

Citeşte şi A fost unul dintre cei mai vânaţi oameni din lume, dar a murit subit. Era liderul cartelui Beltran Leyva

Zambada a spus că El Chapo și-a executat în 2004 un rival pentru simplul fapt că acesta nu i-a întins mâna.

De asemena, ca proba a fost adus și pistolul cu care El Chapo își execută dușmanii. Este vorba despre o armă încrustată cu diamante, care are pe mâner inițialele numelui sau: J G L, de la Joaquin Guzman Loera.

Într-un interogatoriu încrucişat, unul dintre avocaţii lui El Chapo a lansat un atac virulent la adresa credibilităţii lui Zambada şi au subliniat neconcordanţele între mărturia lui şi mărturiile originale, furnizate procurorilor americani.

Acelaşi Zambada a recunoscut că i-a furnizat un elicopter lui El Chapo, care să-l ajute să nu fie prins, după evadarea lui dintr-o închisoare mexicană, din 2001. Si dat detalii și despre alte victime ale traficantului.

Zambada, a declarat, de asemenea, că a plătit milioane de dolari mită către fostul oficial al guvernului mexican, Genaro Garcia Luna, în numele fratelui său, dealerul de droguri Ismael „El Mayo” Zambada, care se află în libertate

Guzman, în vârstă de 61 de ani, a fost extrădat în SUA în ianuarie 2017 , după ce a scăpat de două ori din închisorile mexicane,fiind acuzat de trafic masiv cu cocaină, heroină, metamfetamină şi marijuana. El Chapo este judecat de Curtea federală din Brooklyn, având nu mai puţin de 17 capete de acuzare şi riscă închisoarea pe viaţă.