Procesul de corupţie al lui Puiu Popoviciu: DNA susţine că faptele se prescriu în 3 ani şi nu sunt deja prescrise

Omul de afaceri Puiu Popoviciu a refuzat să dea declaraţii, marţi, la instanţa supremă, în dosarul în care a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la nouă ani de închisoare cu executare în dosarul "Ferma Băneasa", pentru complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită, el susţinând că deocamdată se prevalează de dreptul la tăcere şi că, în funcţie de evoluţia procesului, va decide ce va face. Potivut unor surse judiciare, DNA a depus la termenul de marţi un punct de vedere potrivit căruia faptele inculpaţilor din acest dosar se prescriu în trei ani şi nu sunt prescrise deja, aşa cum au susţinut o parte dintre inculpaţi.

23 mai 2017, 08:31
Procesul de corupţie al lui Puiu Popoviciu: DNA susţine că faptele se prescriu în 3 ani şi nu sunt deja prescrise

La termenul din 9 mai în dosarul în care omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu şi alte 10 persoane sunt acuzaţi de fapte de corupţie, instanţa supremă a cerut DNA să spună când au fost făcute ultimele acte procedurale, după ce mai mulţi inculpaţi au susţinut în motivele de apel că faptele de care sunt acuzaţi s-au prescris sau urmează să se prescrie în perioada imediat următoare.

Marţi, inculpaţii au fost citaţi să comunice dacă sunt de acord cu continuarea judecăţii, chiar dacă susţin că faptele s-au prescris.

Potivut unor surse judiciare, DNA a depus la termenul de marţi un punct de vedere potrivit căruia faptele inculpaţilor din acest dosar se prescriu în trei ani şi nu sunt prescrise deja, aşa cum au susţinut o parte dintre inculpaţi.

Omul de afaceri Puiu Popoviciu le-a spus magistraţilor instanţei supreme că astăzi nu doreşte să dea nicio declaraţie.

Întrebat dejudecător când va vrea să dea declaraţii, mai ales că acesta este al patrulea termen, omul de afaceri a spus că se prevalează deocamdată de dreptul la tăcere. „În funcţie de evoluţia dosarului o să văd ce am de făcut”, a adăugat Popoviciu.

La ieşirea din sala de judecată, Puiu Popoviciu a spus că va cere continuarea procesului, chiar dacă consideră că faptele din acest dosar s-au prescris. „E punctul lor de vedere. Voi cere continuarea procesului chiar dacă noi considerăm că faptele s-au prescris. Este o strategie de apărare”, a arătat Popoviciu, întrebat despre faptul că DNA susţine că faptele din acest proces se prescriu peste 3 ani

Continuarea procesului este cerută şi de alţi inculpaţi din acest dosar, între care Lizeta Minea, fost secretar al Primăriei Sector 1, în timp ce Gheorghe Petrulian, fost şef al Oficiului de Cadastru Bucureşti şi membru al Comisiei municipiului Bucureşti de aplicare a Legii 1/200, a cerut încetarea procesului penal. Următorul termen în acest dosar a fost stabilit pentru 6 iunie.