Procuroarea care a târât-o pe jos pe Sorina a dat în judecată două ministere

Procuroarea Maria Piţurcă a dat în judecată două ministere, cerându-şi drepturile salariale.  

15 nov. 2019, 11:08
Procuroarea care a târât-o pe jos pe Sorina a dat în judecată două ministere

Alături de mai mulți colegi de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, această procuroare a deschis un proces împotriva ministerelor mai sus menționate, care a fost înregistrat la data de 25 februarie 2019, la Tribunalul Vâlcea. Procesul are ca obiect „drepturi salariale ale personalului din justiţie reîncadrare şi recalculare indemnizaţie de încadrare” și a avut mai multe amânări, ultimul termen amânat fiind pe 12 noiembrie.

Maria Pițurcă a ajuns în atenția publică când, însoţită de o armată de poliţişti şi angajaţi de la Protecţia copilului a scos-o pe Sorina cu forța din casa asistenților maternali care o crescuseră de când era un bebeluș și a târât-o pe jos pentru a o aduce la familia Săcărin, cei care au adoptat-o.

Sorina a suferit foarte mult în acea zi, â trăind momente de panică. Maria Pițurcă nu a ținut cont de faptul că Sorina este doar un copil speriat și a apelat la forță pentru a o lua din sânul familiei care a crescut-o.

Recent, Sorina a trimis un mesaj video familiei de asistenți maternali din Baia de Aramă, însă aceștia nu cred sub nicio formă în acest mesaj și susțin că fetița ar fi fost obligată să citească de pe o foaie totul.

„Doamna și domnul Mariana și Vasile Șărămăt, mulțumesc că m-ați crescut până la opt ani, sunt bine, în familia asta ei mă iubesc, și eu pe ei îi iubesc, mă îngrijesc, îmi dau de mâncare, am haine, profesoarele la școală sunt foarte drăguțe, școala e foarte bine, fac pian, fac înot, fac gimnastică, îi iubesc pe ei și ei pe mine. Mă cheamă și pe mine Săcărin și vă rog frumos să nu mai ziceți prostii. Dacă nu mai ziceți prostii o să venim la voi în România, în vizită”, a spus Sorina într-un filmuleț publicat pe rețelele de socializare.