Procuroarea Cerasela Răileanu, audiată la Parchetul General. DNA a cerut încetarea activităţii

Procuroarea Cerasela Răileanu, partenera lui Lucian Onea - fost şef al DNA Ploieşti, în toate dosarele intrumentate în cazul lui Sebastian Ghiţă, a fost audiată la Parchetul General, alături de alţi procurori ai unității de elită a DNA Ploiești. Totodată, Direcţia Naţională Anticorupţie a transmis CSM cererea de încetare a activităţii în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti a Cerselei Răileanu.

10 ian. 2019, 09:40
Procuroarea Cerasela Răileanu, audiată la Parchetul General. DNA a cerut încetarea activităţii

Toţi procurorii DNA Ploieşti au fost audiaţi, joi, la Parchetul General, pe numele lor fiind începută urmărirea penală, potrivit România TV. Printre aceştia, s-a numărat şi procuroarea Cerasela Răileanu.

Toţi procurorii de la DNA Ploieşti, printre care Mircea Negulescu şi Lucian Onea, urmăriţi penal

DNA a transmis, tot joi, Secţiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii solicitarea avizului de revocare din funcţia de procuror la DNA Ploieşti a lui Lucian Gabriel Onea, în prezent suspendat din funcţie, „întrucât acesta şi-a exercitat în mod necorespunzător atribuţiile”. De asemenea, au fost transmise cererile de încetare a activităţii la DNA Ploieşti pentru alţi trei procurori, printre care se află şi Cerasela Răileanu.

DNA cere revocarea lui Lucian Onea din funcţia de procuror

Pe numele procuroarei Ceraselea Raileanu de la DNA Ploieşti a fost depusă o plângere penală la PICCJ de către Liviu Tudose, fostul procuror general al Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Ploieşti, în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de foşti şefi din Poliţie şi Parchete, dar şi de Sebastian Ghiţă pentru presupuse fapte de corupţie.

Liviu Tudose, care a ocupat şi funcţia de adjunct al PCA Ploieşti, îî acuza pe  Cerasela Răileanu, precum şi pe Lucian Onea, de influenţarea declaraţiilor, cercetare abuzivă, complicitate la influenţarea declaraţiilor, complicitate la cercetare abuzivă şi represiune nedreaptă. De asemenea, fostul procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a depus la PICCJ şi un denunţ împotriva procurorului Mircea Negulescu zis „Portocala”. 

Liviu Tudose arata in plangere ca Lucian Onea si Cerasela Raileanu l-au pus sub acuzare pentru ca a refuzat sa faca denunturi mincinoase impotriva lui Sebastian Ghita si ca a fost trimis in judecata „cu incalcarea evidenta si cu rea-credinta a unor norme de procedura”. Fostul procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti precizeaza in plangere ca in 1 martie 2016 a fost convocat de Lucian Onea la sediul DNA, iar acesta i-a spus ca „ar exista niste chestiuni grave in ceea ce ma priveste si ca toate probele converg impotriva mea”. In plangerea penala se dezvaluie ca Onea i-a spus ca Sebastian Ghita a facut denunuri impotriva sa si a depus inregistrari din care ar fi reiesit ca i-a dat fostului deputat informatii dintr-un dosar, lucru neadevara.