Procurorii americani cer pedeapsa cu moartea pentru autorul masacrului de la liceul din Florida

Procurorii cer pedeapsa cu moartea pentru Nikolas Cruz, autorul atacului armat de luna trecută de la un liceu din Florida, soldat cu 17 decese, informează site-ul postului BBC News online.

14 mart. 2018, 05:18
Procurorii americani cer pedeapsa cu moartea pentru autorul masacrului de la liceul din Florida

Procurorii americani cer pedeapsa cu moartea pentru autorul masacrului de la liceul din Florida. Cruz, 19 ani, a mărturisit că a comis atacul şi se confruntă cu 17 capete de acuzare pentru omucidere.

Procurorii şi-au motivat cererea afirmând că „atacul a fost comis cu sânge rece, într-o manieră calculată şi premeditată, fără nici o pretenţie de justificare morală sau juridică”.

Avocaţii acuzatului au transmis că acesta este pregătit să pledeze vinovat pentru 34 de condamnări consecutive la închisoare pe viaţă, fără posibilitatea de eliberare condiţionată.

„Nu spunem că este nevinovat, însă nu putem pleda vinovat dacă pedeapsa cu moartea este pe masă”, a adăugat avocatul din oficiu Howard Finkelstein.

La data de 14 februarie, paisprezece elevi şi trei profesori au fost ucişi la liceu Marjory Stoneman Douglas din oraşul Parkland, statul Florida, de către un fost elev, Nikolas Cruz (19 ani), care a folosit o armă semiautomată achiziţionată în mod legal. Cruz a recunoscut că a deschis focul asupra elevilor şi a profesorilor cu scopul de a se răzbuna pentru faptul că a fost exmatriculat din motive disciplinare.