Procurorii au clasat plângerile penale făcute de jandarmi şi un deputat PSD împotriva a trei protestatari de la mitingul diasporei

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București a clasat dosarul constituit în urma plângerilor depuse de Jandarmerie și de Vlad Bontea, deputat PSD de Mehedinți, împotriva a trei protestatari după mitingul diasporei din 10 august, potrivit ordonanței de clasare consultate de G4Media.ro.

RomaniaTV.net
08 ian. 2019, 15:40
Procurorii au clasat plângerile penale făcute de jandarmi şi un deputat PSD împotriva a trei protestatari de la mitingul diasporei

Astfel, procurorul Alexandru Frunză – Nicolescu a dispus clasarea plângerilor depuse pe numele  lui Cristian Dide, Tudor Cârstoiu și Mălin Bot.

Cei trei erau acuzați de instigare publică, incitare la ură și tulburarea liniștii și ordinii publice. Procurorul arată că nu există probe care să susțină acuzațiile.

”În ceea ce privește infracțiunea de instigare publică, nu au fost administrate probe care să susțină incitarea la săvârșirea de infracțiuni, ci doar probe care atestă exercitarea legală a dreptului la protest și îndemnul legal adresat altor persoane de a susține acest proces”, arată procurorul în ordonanța de clasare.

”În cazul de față, discursurile celor trei nu erau justificate de ura îndreptată spre o minoritate, ci de nemulțumirile referitoare la actul legislativ și la cel de guvernare”, mai arată ordonanța.