Procurorii au deschis un dosar penal „in rem” după surparea de la Mina Lupeni, unde un miner şi-a pierdut viaţa

Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani a început urmărirea penală ''in rem'', pentru infracţiuni şi fapte, în cazul accidentului de muncă produs miercuri, la Mina Lupeni, din Valea Jiului, unde un miner şi-a pierdut viaţa din cauza unei surpări produse într-o galerie din subteran.

RomaniaTV.net
20 iul. 2018, 08:40
Procurorii au deschis un dosar penal „in rem” după surparea de la Mina Lupeni, unde un miner şi-a pierdut viaţa

Dosarul vizează infracţiunile de ucidere din culpă şi infracţiuni referitoare la legislaţia privind protecţia muncii, adică neluarea şi nerespectarea măsurilor legate de securitate şi sănătate în muncă, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani, Veronica Gal, citat de Agerpres.

„Cercetările se fac de către Poliţia Lupeni, sub supravegherea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani”, a precizat prim-procurorul Veronica Gal.

În paralel, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara desfăşoară propria anchetă în cazul accidentului de muncă de la Mina Lupeni, rezultatele acesteia urmând să fie puse la dispoziţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani.

„ITM Hunedoara cercetează cauzele acestui accident de muncă şi va stabili responsabilităţile în acest caz, pentru a putea preveni, în viitor, producerea unor evenimente asemănătoare”, a explicat purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara, Sorin Istrate.

În funcţie de rezultatul investigaţiilor, procurorul de caz va dispune măsurile viitoare în acest dosar.

Un miner şef de schimb, în vârstă de 42 de ani, a murit, miercuri, la Mina Lupeni din cauza unei surpări care s-a produs în subteran, în timp ce o echipă de muncitori executa operaţiuni specifice pentru avansarea abatajului.

Un alt miner, de 33 de ani, a reuşit să scape cu viaţă din acest accident de muncă.