Procurorii au început urmărirea penală în dosarul accidentului aviatic de la Baza Aeriană Borcea

Publicat: Luni, 09 Iulie 2018 16:01 // Actualizat: Luni, 09 Iulie 2018 16:01 // Sursa: romaniatv.net

Procurorii militari au dispus începerea urmăririi penale in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de neluare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi ucidere din culpă în dosarul accidentului aviatic de la Baza Aeriană Borcea.

"În cauza având ca obiect producerea accidentului aviatic din data de 7 iulie 2018, procurorii militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București au dispus prin ordonanță începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, prev. de art. 349 alin. 1 Cod penal, de nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, prev. de art. 350 Cod penal, şi de ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin. 1 și 2 Cod penal", potrivit unui comunicat al Ministerului Public.

Accidentul aviatic s-a produs pe raza județului Călărași și a avut drept consecință decesul pilotului aeronavei ce aparținea unei unități militare.  

Procurorii militari ai Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au efectuat în cauză cercetarea la faţa locului împreună cu ofițeri de poliţie judiciară din cadrul IPJ Călăraşi - Serviciul Investigaţii Criminale şi criminalişti din cadrul Institutului Naţional de Expertize Criminalistice, dispunând în continuare efectuarea expertizelor specifice. 

Un avion MiG 21 LanceR, care participa sâmbătă la un miting aerian organizat cu prilejul Zilei Porţilor Deschise de la Baza Aeriană Borcea, s-a prăbuşit în apropierea staţiei de taxare de la Feteşti, iar pilotul aeronavei, Florin Rotaru, a murit.

''Locotenent-comandorul Florin Rotaru, pilotul aeronavei MiG 21 LanceR prăbuşită la Feteşti, şi-a pierdut viaţa. Ofiţerul era în vârstă de 36 de ani şi îndeplinea funcţia de pilot-şef în cadrul Escadrilei 861 Aviaţie Luptă, Baza 86 Aeriană Feteşti. Aeronava pilotată de locotenent-comandorul Florin Rotaru s-a prăbuşit sâmbătă, 7 iulie, în jurul orei 13,30, după un zbor executat în cadrul unui miting aerian organizat pe aerodromul militar Borcea", a anunţat MApN.

1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 iul 19:21
Răspunde | Votează email 0 email
cornel
tOTUL ESTE RUTINA, PANA LA URMA TEHNICA VECHE ESTE DE VINA. DUPA 25 ANI IN CARE AM EXPLOATAT MIG21 POT SA SPUN CA TOTUL PLEACA DE LA DORINTA DE A FI ASI AI VAZDUHULUI UITAND CA ACEST AVION ESTE EXTREM DE DEFICITAR CA PORTANTA SI NU PERMITE LIMITE DE VITEZA SI INALTIME. SE IMPUNE INTERZICEREA ACROBATIEI CU MIG 21 CHIAR DACA ACROBATIA FACE PARTE DIN PREGATIREA PENTRU LUPTA AERIANA.
1
EUR
4.6550
RON
17 Dec
noapte -1 °
zi 0 °
Ultimele joburi adaugate
24 H