Procurorii caută averea lui Darius Vâlcov şi în CIMITIR. Două CAVOURI, verificate

Procurorii au decis să caute averea ascunsă a fostului ministru, Darius Vâlcov, şi în cimitir. Potrivit unor informaţii neoficiale, citate de România TV, anchetatorii DNA au descins la Cimitirul Strehareți din Slatina pentru a verifica două cavouri, având suspiciuni că în acestea sunt ascunse bani şi tablouri extrem de scumpe.

RomaniaTV.net
27 mart. 2015, 11:14

Procurorii anticorupţie au extins căutările şi în cimitir, în cazul fostului ministru de Finanţe, Darius Vâlcov, după ce au descoperit aproape 100 de tablouri în patru locaţii, bani, dar şi lingouri de aur. 

Căutările procurorilor în cimitir vin după ce procurorii au constatat, înainte de a cere arestarea fostului ministru, că a primit bani in pungi de plastic, chiar şi in cimitir. Aceste informatii au apărut in referatul cu propunere de arestare emise pe numele primarului din Slatina, Minel Prina, si al omului de afaceri Lucian Petrut Susala.

CITEŞTE ŞI Şef adjunct DNA: Majoritatea TABLOURILOR lui Vâlcov sunt achiziţionate din STRĂINĂTATE

Procurorii au stabilit astfel ca Vâlcov se intalnea cu unii dintre suspectii din dosar in cimitir, pentru a purta discutii despre eventualele verificari ale oamenilor legii.

Astfel, in 24 februarie, anchetatorii au interceptat urmatoarea discutie:

„Timofte Bogdan Petre: si zice… si zice ca ar fi zis Darius saptamana trecuta, cat am stat noi pe aici in Bucuresti, s-au dus, s-au intalnit in cimitir si au vorbit si…
Mocanu Marian Alexandru: im?
Timofte Bogdan Petre: si zice ca ar fi zis Darius: „Ba, daca se ajunge la nu stiu ce…”, cu o lacrima asa in colt s-a intors si a zis a… „Eu mi le asum pe toate. Nu o sa va las pe niciunu’ asa.”
…[…]…
Timofte Bogdan Petre: Decat atata i-am spus aseara cand m-am despartit de el si o sa-i mai spun inca o data si daca ma cheama sa vorbesc cu DARIUS: „Fratilor, ganditi-va bine, nu sunt numai eu, Bogdan Timofte, in chestia asta, pulifriciu’. Suntem toti. O luam toti. Da? Nu uitati ca am doi copii.” Manca-v-as [cuvant obscen] voastra asa v-o mananc. Stii cum e vorba aia: „Fiecare isi pazeste pielea!” La o adica, cand vezi ca toata lumea fuge in stanga, in dreapta. Se debaraseaza de tine ca de o masea stricata la o… la o chestie de asta„.

CITEŞTE ŞI Ce plănuia să facă Darius Vâlcov cu tablourile. Procurorii au găsit operele de artă sub paturi şi în dulapuri

Darius Vâlcov a încercat să mascheze mita primită cumpărând peste 100 de tablouri de mare valoare. Printre operele de artă achiziţionate de Darius Vâlcov, procurorii au găsit şi tablouri de Corneliu Baba, Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Pablo Picasso, Auguste Renoir şi Gheorghe Petraşcu. Potrivit procurorilor, Darius Vâlcov voia să-şi deschidă o galerie de artă în Bucureşti.

Surse judiciare au declarat că au fost identificate 100 de tablouri în patru locaţii din Bucureşti şi judeţul Olt, la patru persoane de încredere ale lui Darius Vâlcov. Unele tablouri au fost ascunse sub paturi, în dulapuri, altele zidite în pereţi.

Procurorii au ajuns la concluzia că Darius Vâlcov nu era un mare cunoscător de artă, dar prin investiţia făcută a identificat o posibilitate de a ascunde provenienţa banilor cu care le-a achiziţionat.

Potrivit anchetatorilor, tablourile au fost achiziţionate de la două case de licitaţii din Bucureşti, cele mai multe de către Lucian Şuşală, iar operele de artă urmau să fie expuse spre vânzare într-o galerie de artă pe care Darius Vâlcov urma să o deschidă la Bucureşti. Surse din cadrul anchetei, citate de România TV, au declarat că Darius Vâlcov luase şi în spaţiu în Bucureşti şi începuse să-l amenajeze, dar cercetările procurorilor l-au determinat să ascundă tablourile la patru persoane de încredere.