Procurorii DNA Onea şi Răileanu, anchetaţi de Inspecţia Judiciară în dosarul Pătru: „Sunt dispusă să dau declaraţii. E un CARTEL!”

Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu cu privire la declaratiile facute de fosta sefa Autoritatii Electorale Permanente Ana Maria Patru si efectueaza verificari prelabilie cu privire la dezvaluirile acesteia privitoare la modul de lucru al procurorilor din DNA Ploiesti. Ancheta vine la câteva săptămâni după ce Ana Maria Pătru a dezvăluit că procurorii DNA Ploiesti Lucian Onea si Cerasela Raileanu au scos-o din arestul preventiv pentru a o pune faţă în faţă cu denunţătoarea Irina Socol pentru a o determina să facă denunţuri împotriva mai multor lideri politici.

RomaniaTV.net
25 iul. 2017, 15:21
Procurorii DNA Onea şi Răileanu, anchetaţi de Inspecţia Judiciară în dosarul Pătru: „Sunt dispusă să dau declaraţii. E un CARTEL!”

Inspectia Judiciara sustine ca s-a sesizat inca din data de 12 iulie 2017 cu privire la dezvaluirile sefei Autoritatii Electorale Permanente, „in care se relateaza aspecte ce ţin de modalitatea de instrumentare a unui dosar aflat pe rolul DNA – Structura Teritoriala Ploiesti”, iar inspectorii judiciari din cadrul Directiei de inspectie judiciara pentru procurori condusa de procurorul Gheorghe Stan „urmeaza sa efectueze verificari prealabile pentru a se stabili daca exista indiciile comiterii vreunei abateri disciplinare de catre procurori de la DNA – ST Ploiesti”, potrivit unui comunicat furnizat Agerpres.

Ana Maria Patru a declarat, intr-o interventie telefonica la B1 TV, ca este dispusa sa ofere declaratii detaliate in fata inspectorilor judiciari si sa aduca probele pe care le detine pentru sustinerea afirmatiilor. Totodata, Ana Maria Patru si-a exprimat convingerea ca „in justitie s-a constituit un cartel”, iar verificarile Inspectiei Judiciare reprezinta, in acest context, un lucru de bun augur.

„Am citit ca s-a declansat o cercetare. Eu nu am sesizat in forma scrisa aceste aspecte dar sunt dispusa sa merg in fata inspectiei sa dau declaratii detaliate si sa prezint probele din care rezulta cele semnalate. In justitie s-a constituit un cartel si faptul ca cineva s-a decis sa faca o bresa in acest sistem aproape totalitar este un lucru foarte bun si ne poate demonstra cu aceasta ocazie ca lucrurile se pot indrepta in justitie. Sesizarea Inspectiei Judiciare trebuie sa ma bucure nu numai pe mine, ci pe toti cetatenii care se pot afla la un moment dat in aceeasi situatie si care in absenta unor instrumente de control si responsabilizare a magistratilor pot suferi abuzuri si pot fi suspusi unor cercetari nelegale. Da, eu am probele mele, inregistrari din care rezulta cele sustinute de mine in public dar si alte probe pe care le pot indica inspectorilor judiciari intrucat ele nu se regasesc la acest moment la dosarul cauzei”, a declarat Ana Maria Pătru.

Pe de alta parte, Ana Maria Patru a vorbit si despre decizia instantei de a-i prelungi controlul judiciar sub motivatia ca nu ii este permis sa ia legatura cu martorii, in timp ce atunci cand se afla in arest preventiv, procurorii DNA o scoteau din inchisoare pentru a se intalni cu denuntatoarea Irina Socol: „Sunt surprinsa pentru ca de fiecare data instanta imi prelungeste masura controlului judiciar pentru a nu lua legatura cu martorii, insa procurorii ma scoteau din arest si ma puneau sa ma intalnesc cu martora denuntatoare chiar la ei in birou pe care acum ar trebui sa nu o influentez.”

Ana Maria Patru a fost trimisa in judecata in decembrie 2016, fiind acuzata de DNA ca ar fi primit de la firma Siveco un apartament si un autovehicul, in schimbul carora ar fi trebuit sa asigure derularea in bune conditii a contractelor pe care societatea condusa de Irina Socol de la avea cu Autoritatea Electoral Permanenta. Ulterior, denuntatoarea Irina Socol, la randul sau inculpata in mai multe dosare, fiind chiar arestata, ar fi insistat ca fosta sefa AEP sa renunte la avocatii sai si sa ii accepte pe cei platiti de patroana Siveco.