Procurorii spanioli au depus plângere împotriva cântăreţei Shakira pentru fraudă fiscală

Procurorii spanioli au depus plângere împotriva cântăreţei columbiene Shakira vineri, acuzând-o că nu a plătit 14,5 milioane de euro impozite (16,3 milioane de dolari) în ţara în care partenerul său spaniol joacă fotbal, informează Reuters, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
14 dec. 2018, 19:20
Procurorii spanioli au depus plângere împotriva cântăreţei Shakira pentru fraudă fiscală

Plângerea a fost depusă în regiunea Catalonia, unde cântăreaţa este în mod regulat prezentă la meciurile echipei partenerului ei Gerard Pique, FC Barcelona. Ea a fost acuzată că nu a plătit impozite pentru veniturile obţinute din perioada 2012-2014, când procurorii spun că a locuit acolo.

Reprezentanţii Shakirei au declarat într-un comunicat că artista nu a locuit în Spania până în 2015 şi şi-a îndeplinit toate obligaţiile fiscale către autorităţile spaniole.

Avocaţii Shakirei au insistat asupra faptului că cea mai mare parte a veniturilor vedetei provin din concerte internaţionale din 2014 şi că aceasta nu a locuit efectiv în Spania mai mult de 6 luni în acel an, condiţie necesară pentru a fi considerată rezident fiscal în Spania.

Shakira, 41 de ani, formează un cuplu cu fotbalistul Gerard Piqué din 2011, are împreună cu acesta doi copii şi şi-a transferat rezidenţa fiscală în Spania în 2015.