Procurorul Adina Florea, propusă pentru şefia DNA: Augustin Lazăr îşi exercită funcţia mai mult decât cu rea credinţă

Procurorul Adina Florea, propusă pentru șefia DNA, are o reacție explozivă, după ce procurorul general Augustin Lazăr a blocat audierea sa în CSM, pe motiv că există o anchetă pentru a vedea dacă Florea este cea care i-a dat lui Darius Vâlcov protocolul dintre Parchetul General și SRI.

28 sept. 2018, 19:50
Procurorul Adina Florea, propusă pentru şefia DNA: Augustin Lazăr îşi exercită funcţia mai mult decât cu rea credinţă

În urma deciziei lui Lazăr, Florea susține că procurorul general își exercită funcția cu rea credință și face presiuni foarte mari în sistem pentru a-i sufla scaunul de la DNA.

„Pot să folosesc un termen deja consacrat în presa scrisă și să vă spun că surse judiciare autorizate m-au avertizat în mai multe rânduri să am foarte mare grijă, pentru că există o mare presiune din partea procurorului general pentru a împiedica numirea mea la DNA.

Nu m-am gândit niciun moment că surpriza va fi atât de mare și nu m-am gândit niciun moment că domnul procuror general, parte direct implicată în semnarea acelui protocol, va fi cel care va solicita o anchetă.

Domnul procuror general ar trebui să se abțină din a face orice demers, dumnealui are un interes evident. Dumnealui este semnatarul acestui protocol. Dumnealui ar fi trebuit să se abțină la vot, dar văd că nici asta nu a făcut. În opinia mea, să se ancheteze acest protocol tocmai la Parchetul General, parte semnatară a protocolului este o mare greșeală.

Domnul procuror general pare că își exercită funcția mai mult decât cu rea credință, chiar excesiv (…) Deși există acest dosar pe rol, iată, sesizează cu o mare grabă Inspecția Judiciară. Din experiență, pot să vă spun că Inspecția Judiciară nu obișnuia să ancheteze cauze aflate pe rol”, susține Adina Florea, la Antena 3.