Procurorul care a fost la proteste, dezvăluiri la România TV. Cum explică Bogdan Pârlog prezenţa sa în Piaţă, pe 10 august

Procurorul militar Bogdan Pârlog, al cărui nume a fost rostit foarte des în spaţiul public, ca urmare a prezenţei sale la protestul diasporei, a acordat un interviu pentru România TV demontează tot ce s-a spus despre trecutul său, precum şi faptul că ilegal a mers la acest protest.

12 sept. 2018, 19:19
Procurorul care a fost la proteste, dezvăluiri la România TV. Cum explică Bogdan Pârlog prezenţa sa în Piaţă, pe 10 august

Procurorul Bogdan Pârlog şi-a justificat prezenţa în Piaţa Victoriei în seara zilei de 10 august prin faptul că era de serviciu în perioada respectivă. „Eram de serviciu o săpămână. Până luni dimineaţă, în ziua de 12 august. Aria de responsabilitate a Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, din care fac parte, este de la Constanţa până în Olt. Ceea ce înseamnă că dacă se întâmpla ceva pe raza celor 16 judecţe, un incident posibil, o infracţiune, procurorul de serviciu se deplasează şi efectuează cercetările acolo„, a declarat Bogdan Pârlog, la România TV.

Întrebat dacă a mers în Piaţa Victoriei pe 10 august pentru a protesta, împreună cu soţia, el a răspuns: „Nu! Participarea la evenimente publice cu caracter politic este o abatere disciplinară care se sancţionează (…) Nu pot să controlez ceea ce se spune. În general, evităm şi să fim văzuţi cât de mult se poate în public. În primul rând nu avea ce căuta familia cu mine atât timp cât eu eram la lucru. Eu nu eram acolo să mă distrez, să protestez, cum spuneţi că s-a spus„.

De asemenea, Bogdan Pârlog dezminte faptul că ar fi colaborat cu serviciile secrete, deşi autorităţile au deschis la un moment dat un dosar în acest caz. „După trei luni de cercetări, a venit răspunsul că niciunul dintre cei cercetaţi nu suntem colaboratori, ofiţeri acoperiţi, nimic„.

Urmăriţi mai jos interviul integral, acordat România TV: