Procurorul care l-a anchetat pe Toni Greblă, eliberat oficial din funcţia de şef al Departamentul Antifrauda. Cine îi ia locul

Premierul Viorica Dăncilă l-a eliberat din funcție pe șeful DLAF, Marius Vartic, decizia fiind publicată miercuri în Monitorul Oficial. Până la numirea unui nou șef antifraudă, atribuțiile vor fi exercitate de Andrei Chendi, director în cadrul departamentului.

RomaniaTV.net
11 oct. 2018, 06:15
Procurorul care l-a anchetat pe Toni Greblă, eliberat oficial din funcţia de şef al Departamentul Antifrauda. Cine îi ia locul

„La data intrării în vigoare a prezentei decizii, Marius Cătălin Vartic se eliberează, la cerere, din funcția de șef, cu rang de secretar de stat, al Departamentului pentru lupta antifraudă – DLAF. Începând cu data prevăzută la art.1, domnul Chendi Andrei-Atila-Lica, director, Direcția control, exercită atribuțiile șefului cu rang de secretar de stat, al Departamentului pentru lupta antifraudă – DLAF până la numirea conducătorului instituției, în condițiile legii”, potrivit actului publicat în Monitorul Oficial.

Secția pentru procurori a CSM a decis, pe 2 octombrie, încetarea detașării la DLAF a procurorului Marius Vartic, acesta urmând să își continue activitatea la DNA – structura centrală, începând cu data de 3 octombrie. Vartic este, în prezent, șeful DLAF, funcție cu rang de secretar de stat.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât încetarea detaşării la Departamentul pentru lupta antifraudă a domnului procuror VARTIC MARIUS CĂTĂLIN şi continuarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie – nivel central, începând cu data de 03.10.2018”, se arată în decizia Secției pentru procurori a CSM.

Procurorul DNA Marius Cătălin Vartic a fost numit în iulie 2016, de Dacian Cioloş (premier la acel moment), în fruntea Departamentului pentru luptă antifraudă (DLAF) pentru un mandat de cinci ani. Vartic are funcție cu rang de secretar de stat.

Acesta a deţinut funcţia de procuror şef birou în cadrul Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie – Biroul de combatere a infracţiunilor comise în legătură directă cu infracţiunile de corupţie.

Vartic a instrumentat dosare precum Microsoft sau cel al fostului judecător CCR Toni Greblă (achitat în primă instanță de instanța supremă).