Procurorul Constantin Sima solicită CSM eliberarea din funcţie prin pensionare

Procurorul Constantin Sima de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii eliberarea din funcție prin pensionare.

24 feb. 2017, 09:46
Procurorul Constantin Sima solicită CSM eliberarea din funcţie prin pensionare

Cererea de pensionare a lui Sima, care în prezent ocupă funcția de șef serviciu în cadrul PÎCCJ, va fi analizată de Plenul CSM în ședința din 28 februarie, conform ordinii de zi care a fost publicată vineri pe site-ul instituției, potrivit Agerpres.

Secția pentru procurori din cadrul CSM a decis, pe 3 februarie, încetarea detașării la Ministerul Justiției a Oanei Schmidt-Hăineală și a lui Constantin Sima, în urma unei solicitări a procurorului general al României, Augustin Lazăr.

Augustin Lazăr a solicitat CSM încetarea detașării la Ministerul Justiției a celor doi procurori, în contextul anchetei DNA referitoare la elaborarea actelor normative privind modificarea legislației penale și grațierea.

Constantin Sima fusese numit secretar de stat în Ministerul Justiției pe 17 ianuarie, printr-o decizie a premierului Sorin Grindeanu.

Printre magistrații ale căror cereri de eliberare din funcție prin pensionare vor fi discutate în ședința CSM din 28 februarie se mai numără procurorul DNA Elena Cristina Matieșescu, procurorul DIICOT Mariana Daniela Ghimbășanu, precum și judecătorii Doina Duican, Iuliana Rîciu și Octavia Spineanu Matei de la Înalta Curte de Casație și Justiție.