Procurorii Doru Ţuluş şi Mihaiela Iorga, la Inspecţia Judiciară. Vor ataca revocarea lor din DNA

Procurorii Doru Țuluș şi Mihaiela Iorga s-au prezentat miercuri la sediul Inspecției Judiciare, după ce au fost revocaţi din funcția de procurori DNA. Ei au anunţat că vor ataca în instanţă decizia de revocare a lor de la DNA.

05 iul. 2017, 11:03
Procurorii Doru Ţuluş şi Mihaiela Iorga, la Inspecţia Judiciară. Vor ataca revocarea lor din DNA

Procurorul Mihaela Moraru Iorga, revocată de la DNA, a declarat că va contesta această decizie, adăugând că nu ţine neapărat să iasă la pensie procuror, dar că a făcut un demers pe care l-a considerat ”legitim şi corect”. De asemenea, ea a spus că nu se aştepta să ca CSM să dea aviz privind revocarea sa şi a lui Doru Ţuluş.

”Ordinul (n.r. – de revocare de la DNA) are o cale legală pe care poate fi contestat şi voi urma calea legală”, a spus magistratul, citată de News.ro

De asemenea, întrebată dacă va contesta ordinul de revocare şi în instanţă, ea a răspuns afirmativ: ”Este calea legală pe care trebuie să o urmăm”.

Iorga a mai declarat că a făcut un demers ”legitim şi corect” şi a adăugat că va respecta decizia CSM şi a Inspecţiei Judiciare, precizând că este momentul să acorde încredere acestor două instituţii.

”Nu m-am născut procuror şi nu ţin neapărat să ies la pensie procuror. Am făcut un demers pentru justiţie, un demers pe care l-am considerat legitim şi corect, iar de aici încolo mă voi supune dispoziţiilor”, a afirmat procurorul.

Întrebată dacă se aştepta ca CSM să dea avizul pentru revocarea sa din DNA, Mihaela Moraru Iorga a răspuns: ”Sincer, nu, pentru că am considerat întotdeauna că dreptul la apărare trebuie să fie asigurat oricărei persoane, este un drept constituţional şi un drept prevăzut de CEDO”.

Iorga a mai spus, răspunzând unei întrebări, că nu ea a determinat acest scandal, fiind ”doar un act legitim”.

”Susţin în continuare că a fost un demers corect, noi l-am făcut instituţional”, a continuat Iorga. 

Ea a mai spus că dacă îi vor fi cerute probe în sprijinul acuzaţiilor făcute marţi, la sediul CSM, le va aduce.

La rândul său, procurorul Doru Ţuluş a spus că a sesizat IJ cu privire la modul în care s-a desfășurat ancheta în cazul său.

Întrebat la ieșirea din sediul Inspecției Judiciare dacă va contesta decizia de revocare, Doru Țuluș a răspuns: „Da. Absolut”.

La venirea la sediul IJ, acesta nu a făcut declarații.

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dat marți aviz pozitiv pentru revocarea din funcție a procurorilor DNA Doru Țuluș și Mihaiela Moraru Iorga.