Procurorul General a ordonat verificarea originii banilor folosiţi de cei care şi-au cumpărat vehicule şi proprietăţi de lux

Procurorul General al Bulgariei a ordonat verificarea originii banilor folosiţi pentru achiziţionarea de vehicule şi proprietăţi de lux, scopul acestei măsuri fiind acela de a determina dacă fondurile au fost obţinute în urma unor fraude, informează site-ul postului France 24.

30 ian. 2018, 09:10
Procurorul General a ordonat verificarea originii banilor folosiţi de cei care şi-au cumpărat vehicule şi proprietăţi de lux

Autorităţile bulgare vor verifica originea banilor folosiţi pentru achiziţionarea de vehicule de lux. „Scopul verificărilor este de a determina originea banilor pentru cumpărarea acestor vehicule şi dacă provin din fraude fiscale sau spălări de bani”, a declarat Rumyana Arnaudova, purtătoarea de cuvânt a Procurorului General al Bulgariei.

Verificările vor viza toate cele 435 de vehicule Maybach, Bentley, Lamborghini, Rolls-Royce şi Ferrari care circulă în Bulgaria, însă autorităţile nu au explicat de ce acţiunile se vor concentra doar asupra acestor mărci de maşină. Arnaudova a menţionat doar că „preţul acestora este extrem de ridicat”.

Autorităţile vor controla alte 245 de persoane care în 2015 şi 2016 au achiziţionat proprietăţi de peste 250.000 de euro, şi 120 de proprietari de apartamente şi case cu o valoare de peste 400.000 de euro.

„Este în totalitate posibil ca aceste persoane să dovedească că banii lor au fost obţinuţi legal”, a declarat Arnaudova, adăugând că procurorii suspectează că pe listă se numără şi persoane care au fost deja inculpate ori sunt anchetate pentru diverse infracţiuni.

Bulgaria, cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană, deţine în acest moment preşedinţia prin rotaţie a Consiliului Uniunii Europene.

De asemenea, ţară este monitorizată de Comisia Europeană în legătură cu incapacitatea sistemului judiciar de a combate corupţia şi crima organizată.