Procurorul general al Egiptului a inculpat sute de membri ai organizaţiei Fraţii Musulmani

Procurorul general al Egiptului a inculpat duminică 278 de presupuşi membri ai organizaţiei Fraţii Musulmani. Aceştia vor fi judecaţi de o instanţă militară, sub acuzaţia de terorism, informează AFP dintr-o sursă judiciară.

14 mai 2018, 06:26
Procurorul general al Egiptului a inculpat sute de membri ai organizaţiei Fraţii Musulmani

Potrivit procuraturii, inculpaţii – dintre care 141 se află deja în arest preventiv – s-au alăturat grupărilor Liwa al-Thawra şi Hasm şi au fost implicaţi în 12 operaţiuni teroriste, soldate inclusiv cu uciderea unor poliţişti. Liwa al-Thawra este răspunzătoare de asasinarea unui general al armatei egiptene, în 2016.

Cele două grupări au apărut după ce armata egipteană l-a răsturnat de la putere, în 2013, pe preşedintele ales Mohamed Morsi şi a reprimat formaţiunea politică a acestuia, Fraţii Musulmani. Organizaţia islamistă a fost declarată oficial teroristă de regimul de la Cairo în decembrie 2013, deşi a negat orice implicare în acţiuni violente şi a susţinut că este interesată doar de politică, potrivit Agerpres.

Săptămâna trecută, în Egipt au fost inculpaţi şi 555 de membri ai Statului Islamic, care vor compărea tot în faţa justiţiei militare, reaminteşte AFP. Jihadiştii din această grupare atacă în special în peninsula Sinai.