Procurorul general îi răspunde lui Traian Băsescu: atacuri „subculturale”

Augustin Lazăr, procurorul general al României, a anunţat, luni, că respinge ferm atacurile "subculturale" la adresa conducerii Ministerului Public, venite din partea unor persoane publice implicate în proceduri judiciare în curs. Traian Băsescu declarase la România TV, cu doar o zi înainte, că Augustin Lazăr şi Laura Kovesi mint când spun că în România se doreşte blocarea luptei anticorupţie.

RomaniaTV.net
13 feb. 2017, 16:15
Procurorul general îi răspunde lui Traian Băsescu: atacuri „subculturale”

„Procurorul general asigură opinia publică despre faptul că acţionează energic pentru îndeplinirea rolului constituţional al Ministerului Public de a reprezenta interesele generale ale societăţii şi de a apăra ordinea de drept, precum şi drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor”, au precizat reprezentanţii Parchetului General, potrivit News.ro.

Precizările vin la mai puţin de o zi după ce fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat într-o emisiune la România TV că procurorul general şi procurorul-şef al DNA mint, prin omisiune, când spun că lupta anticorupţie este în pericol.

Traian Băsescu îi acuză pe Augustin lazăr şi Laura Codruţa Kovesi de minciună şi de manipularea protestatarilor din Piaţa Victoriei. Fostul preşedinte susţine că cei doi au dat mesaje false în presa internaţională, transmite România TV.

„Procurorul general şi procurorul şef al DNA împânzesc toată presa din UE cu povestea că s-a vrut blocarea luptei anticorupţie şi punerea sub control a justiţiei. Mesajele au fost mincinoase pentru că nu au explicat de ce Parlamentul şi Guvernul au nişte obligaţii constituţionale generate de cele 50 de decizii ale CCR care obligă la modificarea Codurilor Penale”, a punctat Traian Băsescu.

Citeşte şi: Traian Băsescu: Lazăr şi Kovesi mint, dar Grindeanu trebuie să plece VIDEO