Procurorul Mircea Negulescu contestă respingerea demisiei de către CSM

După ce inspecţia judiciară a spus că a încălcat legea flagrant, iar membrii CSM au decis să nu-i accepte demisia, procurorul Mircea Negulescu a contestat la Curtea Supremă decizia plenului CSM. 

RomaniaTV.net
09 mai 2017, 07:42
Procurorul Mircea Negulescu contestă respingerea demisiei de către CSM

Demisia ar fi singura posibilitate pentru procurorul Negulescu să se reîntoarcă în magistratură la un moment dat. Cei de la CSM au decis însă să-i respingă această demisie, iar procurorul a depus o contestaţie în acest sens, considerând că demisia este un act unilateral, iar singurul lucru pe care trebuia să-l facă CSM-ul era să ia act de acea demisie. 

Plenul CSM a considerat că este mai importantă cercetarea disciplinară pe numele procurorului Negulescu şi i-a respins cererea de demisie. Între timp, procurorul Mircea Negulescu a fost suspendat din funcţie, iar cei de la CSM vor trebui să judece alte trei abateri disciplinare.

Dosarul privind această contestaţie la cererea de demisie a ajuns la ICCJ, urmând ca magistraţii să-i acorde un termen şi să decidă dacă îi vor da dreptate lui Negulescu sau celor de la CSM.