Procurorul Mircea Negulescu contestă suspendarea din magistratură

Procurorul Mircea Negulescu, zis Portocală, contestă suspendarea din magistratură decisă de CSM. Asta, după ce România TV a dat înregistrări eplozive cu omul lui Kovesi, în care vorbea cu soţia unui interlop.

14 mart. 2017, 14:48
Procurorul Mircea Negulescu contestă suspendarea din magistratură

Contestaţia formulată de procurorul Negulescu va ajunge pe masa judecatorilor de la Înalta Curte. Judecătorii vor analiua cererea lui Negulescu, care contestă decizia CSM. Consiliul Superior al Magistraturii a admis propunerea de suspendare din magistratură a procurorului Negulescu, transmite România TV.

Mircea Negulescu, suspendat din magistratură. CSM a amânat o decizie în privinţa demisiei procurorului

Este prima sanctiune pe care o primeste procurorul Negulescu în urma dezvăluirilor prezentate de România TV în care au fost dezvăluite comportamentele compromiţătoare ale procurorului DNA.

Citeşte şi: Noi înregistrări explozive: Cum se folosea procurorul Mircea Negulescu de dosare în interes propriu VIDEO

Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis să îl suspende din magistratură pe procurorul Mircea Negulescu, până la finalizarea cercetărilor Inspecţiei Judiciare. Preşedintele instanţei supreme, Cristina Tarcea, a declarat că o decizie în privinţa solicitării de eliberare din funcţie, prin demisie, a procurorului Mircea Negulescu a fost amânată de CSM, deoarece este o situaţie „neacoperită în totalitate de lege”, iar riscurile, în acest caz, sunt multiple.