Procurorul Negulescu solicită CSM să analizeze mai rapid solicitarea sa de a demisiona din magistratură

Procurorul Mircea Negulescu a făcut o cerere către CSM prin care cere ca solicitarea sa de a demisiona din masgistratură să fie discutată cât mai repede cu putinţă. 

RomaniaTV.net
19 mart. 2017, 16:17
Procurorul Negulescu solicită CSM să analizeze mai rapid solicitarea sa de a demisiona din magistratură

Se pare că cei de la direcţia legislaţie, care trebuiau să stabilească exact dacă are voie sau nu să demisioneze atâta timp cat este suspendat din magistratură, au decis că nu este o problemă acestă demisie şi că până acum legea nu a specificat în mod clar dacă procurorul suspendat poate să plece din magistratură prin demisie. Aceştia mai spun că este vorba de un act unilateral, o dorinţă a procurorului de a pleca din magsitratură aşa că nu ar putea să ignore acest lucru.

În plenul de marţi de la CSM, când va luată această solicitare de liberare din funcţie prin demisie a lui Mircea Negulescu este posibil să fie şi acceptată şi practic cei de la CSM doar să ia act de dorinţa procurorului.

Plenul CSM a decis suspendarea din magistratură a procurorului Mircea Negulescu, până la finalizarea cercetării disciplinare.

Procurorul Mircea Negulescu a activat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti şi la DNA Ploieşti, acesta demisionând din magistratură ca urmare a unor înregistrări difuzate de România TV în care se presupune că acesta ar fi discutat cu soţia unui inculpat căreia îi dezvăluie date şi amănunte din dosare penale.