Procurorul prins când lua mită, plasat în arest la domiciliu

Procurorul Ştefan Crişu, reţinut de DNA în urma unui flagrant în timp ce primea mită, va fi plasat în arest la domiciliu, a decis, marţiu, un judecător de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Bucureşti. Procurorii DNA au făcut contestaţie la hotărârea instanţei.

RomaniaTV.net
26 mai 2015, 05:43
Procurorul prins când lua mită, plasat în arest la domiciliu

Procurorul Crișu s-a întâlnit cu inculpatul la o cafea vizavi de Operă, unde a primit banii, iar ulterior a vrut să fugă cu mașina personală însă au intervenit procurorii DNA, care l-au blocat în trafic și  l-au dus la audieri.

Procurorul Ștefan Crișu este acuzat de trafic de influență, după ce a pretins bani și un telefon mobil în schimbul promisiunii de a interveni pe lângă procurorii din DIICOT pentru o soluție favorabilă unui inculpat.

„În cursul anului 2013 (începând cu luna martie), în calitate de procuror, Ștefan Crișu a pretins, în mod direct, un telefon mobil marca Samsung Galaxy iar ulterior, a pretins, în mod direct și prin intermediar, de la o persoană (denunțătoare în prezenta cauză), 3.000 de euro și a primit un telefon mobil marca Samsung Galaxy (în valoare de 600 de euro), în schimbul promisiunii de a interveni pe lângă procurorii competenți din DIICOT ce aveau în instrumentare un dosar penal în care fuseseră dispuse măsuri de ridicare, în cursul derulării unei percheziții domiciliare, asupra unui bun (autoturism marca Mercedes Tip CLS 350), în vederea restituirii acestuia”, se arată în comunicat.

DNA precizează că, ulterior, după solicitări repetate formulate telefonic sau în diferite cercuri de persoane, direct sau prin intermediar, în 24 mai 2015, procurorul Crișu a primit de la persoana denunțătoare, în contul ‘datoriei’ de 3.000 de euro pretinse anterior, un telefon mobil marca Samsung Galaxy model S6 — Edge (în valoare de aproximativ 1.000 de euro) și diferența valorică în echivalent bănesc (în cuantum de 2.000 de euro), pretinsă începând cu anul 2013 până în prezent.

La aceeași dată, procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, în timp ce procurorul Crișu a primit banii și telefonul menționat.

În cauză procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.