Producătorii autohtoni nu au unde să-şi vândă marfa VIDEO

Producătorii autohtoni îşi pun mâinile în cap. Au investit în solarii, producţia este excelentă, dar au ajuns batjocură samsarilor. Nu au unde să-şi vândă marfa, iar pieţarii le oferă preţuri umilitoare. 30 de bani pe kilogramul de castraveţi, pentru ca în pieţe preţul să crească de zece ori.

03 iun. 2015, 10:04
Producătorii autohtoni nu au unde să-şi vândă marfa VIDEO

Trei sute de proprietari de solarii din localitatea Branişte, judeţul Mehedinţi riscă să ajungă săraci lipiţi pământului. Au muncit, au investit toţi banii în solarii, dar nu se pot bucura de munca lor. Producţia de castraveţi bogată şi în acest an se va duce încetul cu încetul pe apa sâmbetei. Produsele de import ocupă magazinele, iar pieţele sunt pline de smasari care vând la preţuri de 12 ori mai mari.

Situaţia descurajează total producătorii care se gândesc serios să renunţe la cultivarea legumelor.

Sunt preturi foarte mici. Nu mai vrem sa punem pentru ca nu ne scoatem investitia. In piata ne-am duce nu avem mese. Nu scoatem nici curentul cu care ii udam„, a declarat un producător.

Producătorii autohtoni ar fi salvaţi de contracte cu magazinele mari care să accepte marfa lor în locul celei de import.