Produse cosmetice şi medicamente expirate, descoperite în farmaciile din Vaslui

Zeci de produse cosmetice, medicamente şi suplimente alimentare expirate, unele chiar şi din 2010, au fost găsite în mai multe farmacii din judeţul Vaslui în urma unor controale făcute de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor.

RomaniaTV.net
27 mart. 2013, 17:44
Produse cosmetice şi medicamente expirate, descoperite în farmaciile din Vaslui

Potrivit Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Vaslui, organele de control au descoperit 12 sortimente de produse cosmetice expirate de un an de zile, în special creme de faţă şi de corp, pastă de dinţi sau şampoane. La acestea, se adaugă şi două tipuri de medicamente, ieşite din termenul de valabilitate din 2012, precum şi foarte multe ace care se folosesc la aparatele de testat glicemia, expirate încă de acum doi ani.

„Din lista de produse expirate descoperite în farmacii nu lipsesc suplimentele alimentare, care pot afecta sănătatea populaţiei. Toate aceste produse ieşite din termenul de valabilitate au fost oprite definitiv de la vânzare, administratorii farmaciilor având obligaţia de a le distruge la unităţi specializate în derularea unor astfel de activităţi”, a declarat comisarul-şef adjunct al CJPC Vaslui, Daniela Hurdubaie.

Pe lângă retragerea de la comercializare a produselor expirate, CJPC Vaslui a amendat cu 9.000 de lei farmaciile găsite în neregulă.