Profesoara care se opunea predării lui Slavici şi Eminescu în şcoli vindea lucrări de licenţă pe internet şi oferea meditaţii

Profesoara din Huşi care se opunea predării clasicilor precum  Eminescu, Slavici sau Sadoveanu, vinde lucrări de licenţă pe internet. Mai mult, aceasta oferă meditaţii elevilor "în conformitate cu programa testării naționale", deşi recent afirma că este împotriva meditaţiilor.

RomaniaTV.net
13 oct. 2017, 18:59
Profesoara care se opunea predării lui Slavici şi Eminescu în şcoli vindea lucrări de licenţă pe internet şi oferea meditaţii

Cristina Tunegaru vindea lucrări de licență contra sumei de 150 de euro bucata.

„Vând lucrare de licență cu tema poeziei lui Nichita Stănescu. Lucrarea a fost apreciată foarte bine și a fost muncită cu dăruire și seriozitate. Detalii pe mail”, sună textul publicitar al doamnei profesoare.

Anunțul a fost adăugat în 2012.

Tot cam în aceeași perioadă, doamna oferea meditații copiilor, „în conformitate cu programa testării naționale”, la prețul de 20 de RON pe weekend pe un site de anunţuri, potrivit activnews.ro.

Toate bune și frumoase, doar că în 2017, doamna Tunegaru susținea la Digi că „Nu fac meditații. În opinia mea, meditațiile sunt un sistem paralel de învățământ care reprezintă eșecul învățământului public”.

Numărul afișat la anunțuri este identic cu cel al reprezentantului Asociației „Institutul pentru modernizarea educației”, a cărei președintă este chiar doamna Tunegaru.

De-altfel, numărul profesoarei de la Pătrăchioaia (Ilfov) este listat și pe un document aflat pe site-ul ministerului Educației, într-o secțiune unde sunt trecute date de identificare ale mai multor cadre didactice. Pentru a le proteja identitatea, nu vom face publică respectiva secțiune. Documentul este datat 26 iulie 2017.

Până la ora publicării acestui articol, doamna Cristina Tunegaru nu a răspuns la telefon și nici la mesaj pentru a-și exprima punctul de vedere.

Citeşte şi ISMB: Declaraţiile profesoarei Tunegaru nu corespund adevărului şi aduc prejudicii de imagine primarului general

Cristina Tunegaru nu a comentat articolul. Pe facebook, profesoara a mulţumit pentru o campanie de dotare a bibliotecilor cu cărţi pe placul actualei generaţii de copii.