Profesoară înjunghiată de un fost elev într-un liceu din Ploieşti. Agresorul avea la el cuţit, toporaş, patent, foarfecă şi cuie

O profesoară a fost înjunghiată, marţi, în incinta Colegiului Spiru Haret din Ploiești. Agresiunea a fost anunţată la numărul de urgenţă 112 de un coleg al cadrului didactic înjunghiat. Cel care a înjunghiat-o pe profesoară este un fost elev al liceului. După comiterea faptei, tânărul a încercat să fugă, dar a fost reținut de un echipaj al Jandarmeriei. În momentul agresiunii, tânărul în vârstă de 22 de ani era beat.

RomaniaTV.net
29 ian. 2019, 11:07
Profesoară înjunghiată de un fost elev într-un liceu din Ploieşti. Agresorul avea la el cuţit, toporaş, patent, foarfecă şi cuie

Femeia înjunghiată la Colegiul Spiru Haret din Ploieşti este profesoară de matematică şi are de 43 de ani. Agresiunea a avut loc în faţa cancelariei, iar cel mai probabil tânărul a vrut să se răzbune pe femeie.

La fata locului s-au deplasat echipaje de Politie si un echipaj medical Terapie-Intensiva pentru a acorda victimei primul ajutor. Profesoara prezenta o plagă înjunghiată abdominală, fiind stabilă hemodinamic, şi a fost transportată la UPU a Spitalului Judeţean Ploieşti. La spital femeia a fost băgată de urgenţă în operaţie.

Potrivit ph-online.ro, principalul suspect al tentativei de crimă petrecută marți în incinta Colegiului Spiru Haret din Ploiești este Mihai Alexandru Nițescu. El a aşteptat-o pe profesoara de matematică în faţa cancelariei şi acolo a şi înjunghiat-o. Tânărul are 22 de ani și fusese exmatriculat. Cel mai probabil, acesta a vrut să se răzbune pe profesoară. În momentul agresiunii, tânărul era în stare de ebrietate, mai precizează sursa citată. 

Agresorul a fost prins de o patrulă de jandarmi, la scurt timp după ce a înjunghiat-o pe profesoară. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Prahova, asupra tânărului au fost găsite mai multe obiecte, printre care cuţit, toporaş, patent, foarfecă şi cuie, dar şi o sticlă cu ţuică.

„Pe timpul urmăririi, persoana în cauză a lovit cu pumnul parbrizul unui autoturism parcat în zonă. După imobilizare, la controlul corporal şi al bagajelor au fost găsite asupra acestuia următoarele: un cuţit de bucătărie cu lama de 10 cm, un toporaş cu coada metalică, o teslă cu coada metalică, un patent, o foarfecă, un PET de 2 litri tăiat în care se aflau cuie, o sticlă de 0,5 l cu alcool, cu miros specific de ţuică, consumat din el. Persoana în cauză, cât şi bunurile găsite asupra sa au fost predate organelor de urmărire penală”, mai informează IJJ Prahova, citat de Agerpres.

Tânărul nu ar fi la prima agresiune. El a mai ameninţat cu cuţitul un coleg de clasă în 2016. 

Sesizarea a fost făcută atunci de un profesor de la acelaşi liceu.

”Niţescu Mihai Alexandru, elev în clasa a XII-a la vremea respectivă, a ameninţat un coleg de clasă cu un cuţit. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de art. 206 CP (ameninţare) şi art. 372 CP (portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase), fiind sancţionat contravenţional şi cu amendă în valoare de 500 lei pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991. Dosarul penal a fost înaintat Parchetului”, au precizat surse judiciare.

Tânărul de 22 de ani este audiat la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova. Conform IPJ Prahova, pe numele său va fi deschis un dosar penal, încadrarea urmând să fie stabilită de procurorul de caz.