Profesor mort de COVID la Colegiul Economic Virgil Madgearu din Capitală

Un cunoscut profesor de la Colegiul Economic Virgil Madgearu din Capitală a murit după ce ar fi fost infectat cu coronavirus. Este vorba despre Liviu Constantin Mitache.

14 oct. 2021, 12:15
Profesor mort de COVID la Colegiul Economic Virgil Madgearu din Capitală

Profesor mort de COVID la Colegiul Economic Virgil Madgearu din Capitală. Liviu Constantin Mitache era profesor de istorie la cel mai cunoscut liceu economic din Bucureşti.

Profesor mort de COVID la Colegiul Economic Virgil Madgearu din Capitală

Profesorul Liviu Constantin Mitache ar fi murit în urma infectării cu coronavirus. Nu se ştie încă dacă acesta era vaccinat anti-covid sau nu.

„Cu inima grea de durere și fără putere de rostire , anunţăm vestea cutremurătoare a plecării din această lume a colegului nostru LIVIU CONSTANTIN MITACHE,
profesor de istorie

O asemenea veste este nu doar tristă, ci și tragică pentru oricine află de plecarea dintre noi a altui om, mai mult sau mai puțin apropiat. Cu atât mai mult, în momente precum acesta, ne putem simți solidari, ne putem uni spiritual într-o forță care nu doar să plângă, ci și să le arate celor din jur că nu suntem eterni. Dumnezeu să îl odihnească în pace pe colegul nostru și să-i întărească pe cei rămași încă o vreme pe acest pământ!”, au transmis colegii profesorului.

Ministerul Educaţiei a anunţat miercuri, 13 octombrie, că  peste 16 mii de copii și peste 5.400 de profesori și angajați din învățământ erau infectați cu SARS-CoV-2, la nivel naţional.

Citeşte şi Încă trei licee din Capitală și-au suspendat cursurile din cauza COVID. Anunțul făcut de autorități!

Situaţia epidemiologică în şcoli

Preșcolari/elevi confirmați Covid-19: 16.316;

Angajați din învățământ confirmați Covid-19: 5.425 de persoane;

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Educaţiei, peste 360 de şcoli îşi desfăşoară activitatea exclusiv online.

Unități cu activitatea față în față suspendată integral ca urmare a aplicării art. 3 alin. 2 din ordinul comun (solicitare a unității și aprobare ISJ/ISMB): 262;

Unități de învățământ integral în sistem online în urma aplicării art. 6 alin. 2 din ordinul comun (cel puțin 50% din nr. de clase suspendate): 135;

Unități de învățământ integral în sistem online în urma aplicării art. 6 alin. 9 din ordinul comun (ancheta DSP, hotărâre CJSU): 85;

Unități de învățământ cu activitatea față în față, dar care au cel puțin o clasă/grupă în sistem online: 3.342.

Număr de copii/elevi care studiază online-indiferent de cauză: 459.284 (aproximativ 15% din numărul total de elevi și preșcolari din sistemul de învățământ).

Citeşte şi Sorin Cîmpeanu nu închide şcolile din Ilfov, aşa cum cerea DSP: „Să pui semnul egal între toate aceste şcoli şi să le treci pe toate online înseamnă iresponsabilitate”