Profesorii din Iaşi au intrat în grevă de avertisment. Aproape 5.000 de cadre didactice au protestat

Aproape 5.000 de profesori afiliaţi la Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar din judeţul Iaşi fac, marţi, o grevă de avertisment de două ore, nemulţumiţi de proiectul legii salarizării.

13 iun. 2017, 09:59
Profesorii din Iaşi au intrat în grevă de avertisment. Aproape 5.000 de cadre didactice au protestat

Profesorii care au aderat la greva de avertisment sunt prezenţi în unităţile şcolare, intră la ore, însă nu au activităţi didactice şi semnează în condică „grevă de avertisment”.

La greva de avertisment de două ore participă aproape 5.000 de cadre didactie afiliate la Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar din judeţul Iaşi.

Liderul USLIP Iaşi, Laviniu Lăcustă, declară că s-a ajuns la această situaţie din cauza lipsei de negociere a Ministerului Educaţiei Naţionale.

„Principalele revendicări vizează legea salarizării unitare, în primul rând proiectul legii salarizării unitare care, aşa cum ştiţi, ne aşează pe o poziţie umilitoare în ceea ce priveşte coeficienţii, vorbim de o medie a coeficienţilor de 1,65%. Ne referim aici la promisiunea majorării neacordate de 20 de procente care s-a făcut şi care, aşa cum a afirmat doamna ministru al Muncii, nu a fost acordată deoarece se pare că liderii de sindicat nu au dorit lucrul ăsta. Este o afirmaţie care merită explicaţii suplimentare”, a declarat Laviniu Lăcustă.

Cadrele didactice spun că elevii care susţin în aceste zile bacalaureatul nu vor fi afectaţi.

Greva de avertisment se va încheia în jurul orei 13.00.

Citeşte şi Pavel Năstase: Bacalaureatul se desfăşoară normal. I-am avertizat pe sindicalişti că îi dăm în judecată dacă declanşează greva