Profesorii, nemulţumiţi şi REVOLTAŢI de NOUL REGULAMENT ŞCOLAR: Ar trebui sancţiuni mai aspre pentru elevi

NOUL REGULAMENT ŞCOLAR. Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor din învăţământul preuniversitar, publicat în Monitorul Oficial, spune că personalului din învăţământul preuniversitar îi este interzis să aplice pedepse corporale, precum şi să agreseze verbal, fizic sau emoţional elevii sau colegii. De asemenea, noul regulament dă voie elevilor să conteste note. Dascălii se plâng că documentul stabileşte multe drepturi pentru elevi şi neglijează cadrele didactice.

20 ian. 2015, 11:35
Profesorii, nemulţumiţi şi REVOLTAŢI de NOUL REGULAMENT ŞCOLAR: Ar trebui sancţiuni mai aspre pentru elevi

NOUL REGULAMENT ŞCOLAR. Ministerul Educaţiei Naţionale a elaborat un nou regulament şcolar. Personalul din învăţământ trebuie să aibă o ţinută morală demnă, în concordanţă cu valorile educaţionale pe care le transmite elevilor şi un comportament responsabil.

Personalului din învăţământ îi este interzis să desfăşoare acţiuni de natură să afecteze imaginea publică a elevului, viaţa intimă, privată şi familială a acestuia. Cadrului didactic îi este interzis să aplice pedepse corporale, precum şi să agreseze verbal sau fizic elevii şi/sau colegii.

„Câteva sancțiuni mai aspre pentru elevi ca să nu le dea libertatea de a ataca un profesor, atât verbal cât și fizic, ar fi trebuit luate”, a spus Constantin Huica, profesor, lider de sindicat.

De asemenea, se interzice personalului didactic să condiţioneze evaluarea elevilor sau calitatea prestaţiei didactice la clasă de obţinerea oricărui tip de avantaje de la elevi sau de la părinţii/aparţinătorii/reprezentanţii legali ai acestora.

Noul regulament şcolar INTERZICE PROFESORILOR să-şi agreseze elevii. Vezi ce schimbări s-au făcut

Potrivit noului regulament, sunt interzise activităţile care încalcă normele de moralitate şi orice activităţi care pot pune în pericol sănătatea şi integritatea fizică sau psihică a copiilor şi a tinerilor, respectiv a personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic, precum şi activităţile de natură politică şi prozelitismul religios.

Noul regulament şcolar abia intrat în vigoare nemulţumeşte teribil profesorii şi directorii de şcoli. Dascălii nu au voie nici să ridice tonul la elevi şi spun că se simt fără apărare în faţa adolescenţilor violenţi.

Potrivit digi24.ro, dascălii se plâng că documentul stabileşte multe drepturi pentru elevi şi neglijează cadrele didactice.

Liderii de sindicat din Educaţie au anunţat că vor trimite Ministerului propuneri pentru modificarea regulamentului preuniversitar, pentru ca acesta să cuprindă drepturi şi pentru profesori.

Noul regulament şcolar aduce VEŞTI BUNE: Vezi ce pot face elevii dacă nu le convin notele de la evaluări

Personalul din învăţământul preuniversitar are obligaţia să sesizeze, după caz, instituţiile publice de asistenţă socială sau educaţională specializată, direcţia generală de asistenţă socială şi protecţia copilului în legătură cu orice încălcări ale drepturilor copilului/elevului, inclusiv în legătură cu aspecte care îi afectează demnitatea, integritatea fizică şi psihică.

Ministerul Educaţiei Naţionale interzice profesorilor să ceară şi să primească bani, cadouri sau servicii, să colecteze fonduri de la elevi sau părinţii acestora pentru protocol în cazul examenelor, evaluărilor, olimpiadelor sau altor concursuri şcolare, dar şi să facă meditaţii cu propriii elevi.