Profesorul elevei care a căzut de la geam, în Buşteni, este cercetat penal

Profesorul elevei de 13 ani care a căzut de la geam, în timpul unei tabere în Buşteni, este cercetat penal pentru ucidere din culpă.

09 ian. 2013, 09:52
Profesorul elevei care a căzut de la geam, în Buşteni, este cercetat penal

Cazul a fost preluat de procurorii de la Parchetul pe lângă Judecătoria Sinaia de la poliţişti, iar profesorul Mircea Lascu ar fi cercetat penal.

Potrivit procurorilor, s-a deschis un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă, mai multe persoane fiind în vederea autorităţilor.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, Horia Toma, afirmă că tabăra este organizată printr-o asociaţie nonprofit a profesorului Mircea Lascu din Zalău, care conduce şi editura Gil, specializată în tipărirea de carte şcolară.

Potrivit lui Horia Toma, elevii se înscriau online în tabăra organizată de acest profesor, care era destinată copiilor olimpici la matematică.

Primele informaţii arată că organizatorul, profesorul Mircea Lascu, era singurul însoţitor al elevilor şi că avea contract cu Centrul de Pregătire pentru Personalul din Industrie pentru organizarea acestei tabere, care nu are niciun fel de autorizaţie de la Ministerul Educaţiei.

Eleva de 13 ani din Bucureşti care ar fi căzut de la etajul unei vile din Buşteni a încetat din viaţă, marţi seară, la Spitalul Orăşenesc Sinaia.