Profeţia TERIBILĂ a unui apropiat de-ai părintelui Iustin Pârvu: „Vor fi cutremure îngrozitoare, vor muri oameni de furia valurilor”

Maica Benedicta de la Văratec, una dintre cele mai renumite figuri monahale din România şi persoană apropiată părintelui Iustin Pârvu, a prezis înainte de a muri că sfârştul se apropie cu paşi repezi, iar semnele prevestitoare ale acestuia vor fi semne cosmice, dar şi cutremure îngrozitoare.

RomaniaTV.net
27 iun. 2017, 16:39
Profeţia TERIBILĂ a unui apropiat de-ai părintelui Iustin Pârvu: „Vor fi cutremure îngrozitoare, vor muri oameni de furia valurilor”

Maica Benedicta a părăsit, spre sfârșitul vieții, catedra universității pentru a se dedica vieții monahale. Înante de a muri, în 2006, a vorbit despre viitorul României și despre soarta generației actuale:

Nenorocirea e că actuala elită, generația de 30-40 de ani, nu știu din ce motive, vrea să ignore sau, în orice caz, să minimalizeze valorile trecutului. Și au început cu Eminescu, ceea ce, pentru mine, este o durere infinită. Când Maiorescu, Iorga, Călinescu, Vianu, Noica – toată crema intelectualității românești – au văzut în Eminescu o concentrare a genialității românești, și nu numai în literatură, vin niște juni care îl denigrează. Am văzut un articol cu titlul „Eminescu, idiotul național.

Cred că această atitudine vine ori din necunoaștere – nu știu câți au citit toate cele 16 volume ale operei eminesciene – ori din orgoliu personal. Am impresia că, în momentul de față, fiecare scriitoraș crede că este geniu. Ori sunt complexați, ori ignoranți. Mă întreb ce se va întâmpla cu copiii acestei generații, ce vor ști ei… vor afla de la aceștia că „Eminescu a fost un zero? Ei nu mai au punctele de reper care să le permită să-i reconstituie ima-ginea adevărată”, a spus Maica Benedicta. 

Măicuţa a prezis înainte de moarte că sfârşitul este aproape, şi asta din cauză că oamenii au ajuns să fie numai o poftă a trupului:

Mântuitorul spunea despre semnele care o să preceadă finalul: vor fi semne cosmice, în stele, în lumină, vor fi cutremure îngrozitoare, vor muri oameni de furia valurilor. Și mă uit la ce se petrece în lume. Păcatele ne covârșesc și nu ne mai poate apăra nici Iisus. Ce se spune în Scripturi este adevărul.

Un om de știință spunea că, după nenorocirea din Asia, axa lumii s-a schimbat. Mă tem că suntem în preajma sfârșitului. Am uitat verticala, ne-am întins pe orizontala profitului, ne-am năclăit în mocirla materiei. Spiritul nu mai este în noi. Suntem numai o poftă a trupului… Sau a banului… De aceea românul spune că „banul e ochiul dracului”, a mai spus Maica Benedicta înainte să moară„, a spus aceasta.