Profitaţi de ULTIMUL WEEKEND CALD din an! Vin ploile şi NINSORILE. Vezi unde cad PRIMII FULGI DE NEA

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat, joi, că sfârşitul de săptămână care se apropie va fi ultimul din an în care se vor mai înregistra temperaturi ridicate. De luni, vremea se va răci accentuat, iar la munte, în nordul şi în centru ţării vor cădea primele ninsori din această iarnă.

21 nov. 2013, 13:17
Profitaţi de ULTIMUL WEEKEND CALD din an! Vin ploile şi NINSORILE. Vezi unde cad PRIMII FULGI DE NEA

Săptămâna se va încheia cu un regim de temperaturi mai ridicate faţă de data din calendar, maximele fiind cuprinse între 9 – 17 grade, iar minimele între 0 – 11 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei şi nordul Moldovei„, a declarat la România TV directorul executiv al ANM, Elena Mateescu.

Potrivit datelor meteorologilor, la sfârşit de săptămână vor fi precipitaţii în Banat, Crişana, Maramureş, vestul Olteniei şi izolat în Transilvania. În Moldova şi Dobrogea, izolat, cantităţile de precipitaţii pot depăşi 10-15 litri pe metru pătrat.

Începând de luni, vremea va intra într-un proces de răcire. Pe 25-26 noimebrie vor cădea primele ninsori la munte, în nordul şi centrul ţării, iar în restul ţării vor cădea precipitaţii mixte.

La scara întregii ţări, temperaturile maxime se vor situa între 3 – 11 grade, iar cele minime între -3 – 4 grade. Va fi un sfârşit de noiembrie normal din punct de vedere climatologic, pentru că ultima decadă a lunii noiembrie este caracterizată printr-un regim de precipitaţii mai scăzut comparativ cu zilele din această săptămână„, a mai spus specialistul ANM.

CITEŞTE ŞI: PROGNOZA METEO pe două săptămâni