PROGNOZA METEO. Vreme caldă, în weekend, caniculară în unele regiuni

PROGNOZA METEO. Sâmbătă şi duminică, vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiaza în Crişana, Banat, vestul şi sud-vestul Olteniei, în centrul şi sudul Moldovei. Maxima va ajunge la 36 de grade.

28 aug. 2015, 11:52
PROGNOZA METEO. Vreme caldă, în weekend, caniculară în unele regiuni

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, vremea va fi cãlduroasã, canicularã dupã-amiaza în Crişana, Banat, vestul şi sud-vestul Olteniei, în centrul şi sudul Moldovei, dar pe arii restrânse şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime, la umbră, se vor situa între 30 grade pe litoral şi 36 de grade în Câmpia de Vest. În aceste condiţii, local, în zonele de câmpie, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla cel mult moderat.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va fi călduroasă. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă la umbra ajunge pana la 34, poate chiar 35 grade În zona centralĂ, unde evident disconforul termic va fi accentuat.

PROGNOZA METEO. Şi duminică vremea se va menţine cãlduroasă, caniculară după-amiaza în Crişana, in Banat si in  Oltenia şi pe arii restrânse în rest. Indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge şi va depãşi uşor pragul critic de 80 de unitãţi, local, în zonele de câmpie şi de podiş din vestul şi sudul ţãrii şi doar izolat în restul teritoriului. Mercurul va ajunge la valori maxime de 26…27 grade pe litoral si la 36 grade in Campia de vest. Cerul va fi variabil în nordul, centrul, estul ţãrii şi la munte, dar fara sanse de aparitie a ploilor şi mai mult senin în celelalte regiuni. Vântul va sufla sceva mai alert in în Dobrogea, in sudul Banatului şi pe crestele montane.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiaza, când se va înregistra o temperatură maximă în jurul de 35 de grade, pe un fond de cer senin si vant care abia daca ajunge la moderat.

PROGNOZA METEO. Luni, vremea va fi în continuare călduroasă, caniculară şi cu disconfort termic ridicat, după-amiaza, în regiunile vestice şi local în rest. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 26 grade pe litoral şi 36 de grade in Campia de vest si in sudul Olteniei. Cerul va fi mai mult senin. Iar vantul are ceva intensificari în sudul Banatului şi pe crestele montane.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va fi în continuare călduroasă, caniculară după-amiaza. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade, uşor mai coborâtă în zona preorăşenească.

VEZI ŞI: COD GALBEN de CANICULĂ în mai multe zone din ţară