PROGNOZA METEO 10 aprilie. Cum va fi vremea în Bucureşti şi în ţară

PROGNOZA METEO. În mod normal, în luna aprilie, în ţara noastră, rigorile iernii ar trebui să se facă tot mai rar simţite, iar temperaturile ar trebui să înregistreze creşteri semnificative. Totuşi, până acum nu a fost aşa. Joi vom avea parte de o schimbare radicală a vremii şi în sudul, centrul şi estul ţării, unde temperaturile scad accentuat, iar vremea va deveni rece pentru această data calendaristică. 

RomaniaTV.net
09 apr. 2014, 15:51
PROGNOZA METEO 10 aprilie. Cum va fi vremea în Bucureşti şi în ţară

PROGNOZA METEO. Joi va continua să ploua pe tot parcursul zilei în jumătatea de sud-est a ţării, în timp ce în celelalte regiuni se mai arata şi soarele şi din când de după nori, iar ploile se vor semnala local.

În zona montană se vor semnala şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Meteorologii anunţă cantităţi de apă mai însemnate, de peste 15…20 l/mp si pe parcursul acestei zile. Vântul va avea intensificări uşoare şi trecătoare în est şi sud-vest, dar şi pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 grade în Muntenia şi 16 grade în sud-vestul extrem şi, izolat, în centrul ţării.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea se răceste accentuat joi şi în Bucureşti, unde după cele 24 .. 25 de grade Celsius ajungem să vorbim despre o vreme rece pentru această perioadă, cu cel mult 9….10 grade Celsius. În plus, cerul este înnorat, plouă şi nici vântul nu este tocmmai liniştit, aşa că temperatura real resimţita va fi ceva mai scăzută.

PROGNOZA METEO. Vineri, vremea rămâne rece pentru această perioadă, cu precădere în jumătatea de est a ţării. În schimb, în vest şi nord-vest vremea se va ameliora ca aspect, cerul va deveni variabil, iar ploile vor fi slabe si din ce în ce mai puţine. În celelalte zone norii vor persista şi vor lasa ploi pe arii relativ extinse, izolat mai abundente. La munte precipitaţiile vor fi mixte, iar pe crestele cele mai înalte se mai agită şi vântul. Amiaza vine cu numai 6 grade Celsius în Moldova şi în estul Transilvaniei şi 16 grade Celsius în Banat, Crişana şi, izolat, în Transilvania.

Vremea rămâne răcoroasă şi vineri în Capitala, unde o pătură grosă de nori va continua să acopere cerul şi temporar va mai ploua slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade Celsius.

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, în jumătatea estică a ţării norii vor mai domina cerul şi pe parcursul zilei de sâmbătă când local va mai ploua slab. În celelate zone în schimb se arata soarele, deşi din când în când se mai ascunde după nori, iar ploile îşi fac apariţia numai izolat. În zona montană înaltă continuă precipitaţiile vor sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul este mai agitat în regiunile estice, dar şi în sud-vestul extrem şi în zona înaltă de munte. Se mai încălzeşte puţin pe parcursul acestei zilei în cea mai mare parte a ţării. Astfel că maximele termice vor pleca de la 7 grade Celsius în Moldova şi 18 grade în Oltenia.

Norii nu se dau duşi de tot de pe cerul Capitalei şi vor mai fi condiţii ca trecător să plouă slab. Vântul va sufla cel mult moderat, iar maxima termică se va situa în jurul valorii de 14 grade Celsius.

In ziua de Florii vremea continuă să se încălzească uşor în estul şi sudul teritoriului, astfel că valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru a doua decadă a lunii aprilie si aşa vor rămâne şi în primele două zile ale săptămânii viitoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 şi 19 grade Celsius. Ploile nu mai ocolesc însă ţara noastră şi îşi vor face apariţia duminică, mai ales în vestul, centrul şi nordul ţării şi pe spaţii ceva mai restrânse în rest. În zona montană înaltă precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.