PROGNOZA METEO. A doua zi de Crăciun şi finalul de săptămână ne aduc aminte că suntem în iarnă

PROGNOZA METEO. Meteorologii ne anunţă că vremea caldă ca de primăvară va face loc celei potrivite pentru această perioadă, temperaturile din termometru urmând să intre într-o proces de scădere, iar vântul va începe să bată din ce în ce mai puternic.

24 dec. 2014, 15:25
PROGNOZA METEO. A doua zi de Crăciun şi finalul de săptămână ne aduc aminte că suntem în iarnă

PROGNOZA METEO. Deşi joi valorile termice vor scădea uşor faţă de miercuri, vremea se va menţine mult mai caldă decât ar fi normal la această dată, în special în regiunile extracarpatice. Cerul se va înnora treptat în vestul, centrul, nordul şi nord-estul ţării, dar numai pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, mixte la munte şi în Maramureş şi predominant ploi în rest. În sud şi sud-est, va fi cer variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 grade în Transilvania şi 14 grade în regiunile sudice.

VREMEA IN BUCURESTI. Joi, vremea rămâne deosebit de caldă, deşi temperatura aerului va scădea uşor faţă de miercuri. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12…13 grade.

Citeşte şi RECORD de temperatură în România. S-a înregistrat cea mai CALDĂ DIMINEAŢĂ de 24 decembrie

PROGNOZA METEO. Vineri, vremea schimbă foaia, va fi mohorâtă şi se răceşte în toată ţara, astfel că valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale specifice perioadei. Se vor semnala precipitaţii, în prima parte a zilei în sud-vestul şi nord-estul teritoriului, precum şi în zonele deluroase şi montane, apoi acestea se vor extinde şi vor cuprinde majoritatea regiunilor. Vor fi mai ales ploi în sud-estul şi sudul extrem al ţării, în timp ce în restul teritoriului, treptat, vor predomina ninsorile şi lapoviţa. Pe arii restrânse cantităţile de apă vor fi însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări mai ales după-amiaza în sud-est şi sud. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 grad în Moldova şi Transilvania şi 9 grade în regiunile sudice.

VREMEA IN BUCURESTI. Vremea se răceşte vineri, iar cerul va deveni mai mult noros. După-amiaza şi noaptea se vor semnala precipitaţii, la început sub formă de ploaie, dar cu tendinţa de transformare în lapoviţă şi ninsoare în a doua parte a nopţii. Vântul va sufla în general moderat ziua şi va avea intensificări temporare noaptea. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade.

Citeşte şi SUPERSTIŢII DE CRĂCIUN. Ce înseamnă dacă ninge în ziua de Crăciun

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, vremea se va menţine în general închisă şi va continua să se răcească. Se vor semnala precipitaţii sub formă de ninsoare în sudul, estul şi centrul ţării şi pe arii tot mai restrânse în rest. Excepţie va face sud-estul ţării unde, în prima parte a zilei, vor fi mai ales ploi şi lapoviţe, favorizând izolat producerea de polei, dar după-amiaza şi noaptea vor predomina ninsorile, iar vântul se va intensifica. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 grade în Moldova şi în depresiuni şi 6 grade pe litoral.

VREMEA IN BUCURESTI. Sâmbătă, vremea va continua să se răcească şi va fi în general închisă si in capitala. Temporar, se vor semnala precipitaţii, predominant ninsori, iar după-amiaza şi noaptea şi vântul se va intensifica. Temperatura maximă va fi de 1…3 grade.

PROGNOZA METEO. Ziua de duminică vine cu temperaturi in limite normale pentru această perioadă, cu valori maxime diurne de la -4 grade în Transilvania, până la 3…4 grade în vest şi sud-est, în timp ce va continua să ningă, mai ales în jumătatea de vest a ţării şi la munte, iar în sud-est, temporar, vor fi precipitaţii mixte şi vântul este mai nervos. De altfel, şi în primele zile ale săptămânii viitoare se vor semnala precipitaţii în toate regiunile, iar temperaturile mai scad.