PROGNOZA METEO A VERII: În ce lună e mai bine să îţi programezi concediul

PROGNOZA METEO indică o primăvară foarte caldă, deficitară în precipitaţii în cea mai mare a Europei şi cu temperaturi mai mari cu unul-două grade faţă de mediile multianuale. În ceea ce priveşte ţara noastră, sudul ţării va fi afectat de aceste anomalii termice, a declarat meteorologul Romica Jurca în exclusivitate la România TV.

RomaniaTV.net
02 apr. 2016, 18:56
PROGNOZA METEO A VERII: În ce lună e mai bine să îţi programezi concediul

PROGNOZA METEO IUNIE 2016. În cea mai mare a Europei, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal, dar vor fi dublate de instabilitate atmosferică. Prima lună de vară este cea maiinstabilă a anului. O medie a cantităţii de precipitaţii ar trebui sa fie 100 l pe metrul pătrat, dar în acest an nu se va atinge, astfel că deficitul de apă în sol va fi tot mai mare.

Potrivit ANM, în iunie, valorile termice medii lunare ale aerului vor fi apropiate de normalul perioadei în cea mai mare parte a țării. Media lunii iunie se situează la 18,3 grade Celsius. Temperaturile medii vor fi cuprinse între 13 și 21 de grade Celsius în Moldova, între 15 și 19 grade Celsius în Transilvania, respectiv între 16 și 22 de grade Celsius în Oltenia și Muntenia. În zona Munteniei, Olteniei, Transilvaniei, Maramureșului, Crișanei, Moldovei și Banatului, cantitățile medii de precipitații ar putea depăși 100 l/mp. Doar în Dobrogea, estimările variază între 27 și 60 l/mp.

Tot la nivelul lunii iunie, precipitațiile totale lunare vor avea o tendință spre deficit în regiunile sudice, estice și local în cele vestice. În restul țării, acestea se vor încadra în limitele climatologice normale, în apropierea mediei multianuale lunare de 84,5 l/mp.

PROGNOZA METEO IULIE 2016. În cea de-a doua lună de vară, temperaturile par să fie şi mai ridicate, inclusiv în ţara noastră. Luna iulie va avea foarte puţine precipitaţii, astfel că va fi o perioadă bună de plecat în concedii.

PROGNOZA METEO AUGUST 2016. Căldură mare şi în această lună, cu temperaturi mai ridicate cu un grad Celsius faţă de obişnuinţă, dar pot apărea şi fenomene extreme.