PROGNOZA METEO. Află când scăpăm de ploi

PROGNOZA METEO. Vremea începe să se ameliorează, iar temperaturile vor urca peste 30 de grade. Totuşi, nu scăpăm complet de precipitaţii, deşi cel mai probabil acestea vor avea caracter de ploi de vară.

23 iul. 2014, 11:55
PROGNOZA METEO. Află când scăpăm de ploi

PROGNOZA METEO. Pentru joi meteorologii anunţă o vreme în general instabilă, cu mulţi nori pe cer. În nordul, centrul şi estul ţării, la deal şi la munte şi local în celelalte regiuni se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Este posibil să cadă grindină şi pe alocuri cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp, mai ales în zonele de munte şi în Moldova. Temperaturile maxime vor pleca de la 22 de grade în estul Transilvaniei şi se vor opri la 30 de grade în sud-vestul Olteniei.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Nici joi locuitorii Capitalei nu scapă de ploaie, în plus vor fi mai multe ore cu cer înnorat, aşa că mercurul in termometre nu trece de 27 de grade.

Citeşte şi COD PORTOCALIU de INUNDAŢII. HARTA ZONELOR AFECTATE

PROGNOZA METEO. Vineri, vremea se ameliorează. Mai scăpăm de ploi şi se încălzeşte, în special în sud-est unde maximele termice ating 33 de grade, plecând de la 26 grade în unele localităţi din vestul, nordul şi centrul ţării. Soarele se mai ascunde printre nori în special în nord-est, dar şi prin zonele de deal şi munte, unde local vor cădea ploi, cu tunete şi fulgere. În celelate regiuni ploile de scurtă durată se vor arăta sporadic, mai ales după orele prânzului. Vântul se agită în timpul averselor, iar în rest nu are excese.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Norii nu vor ocoli cerul nici vineri, dar se zăreşte din când în când şi soarele şi trecător este posibil să plouă slab. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade.

Citeşte şi Anunţ important al meteorologilor: Impactul va fi devastator în întreaga lume

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, vremea continuă să se încălzească. Se vede şi soarele, mai puţin în nordul ţării şi la munte, unde se înmulţesc norii după-amiaza şi seara, ce vor lăsa la nivel local ploi de scurtă durată, cu tunete şi fulgere. În rest numai izolat este posibil să plouă slab, iar vântul este mai nervos în sud-est şi pentru scurt timp în timpul averselor. Amiaza vine cu 27 de grade în depresiuni şi 34 de grade la umbră, aproape de pragul caniculei, în Muntenia, sudul Moldovei şi Dobrogea continentală.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Weekendul începe cu vreme călduroasă, unde după-amiaza vine cu 33…34 de grade la umbră, în condiţiile în care soarele va fi generos, dar în a doua parte a zilei, nu este exclus să apară câţiva nori ce ar putea să scuture ploi de vară.

PROGNOZA METEO. Ultimele zile ale lunii august rezervă o vreme călduroasă în orele amiezelor în estul şi sud-estul ţării unde se vor înregistra maxime de până la 34 de grade, plecând de la 27 de grade în Dealurile de Vest şi în depresiuni. Gradul de instabilitate atmosferică va fi mai ridicat în jumătatea de vest a ţării, precum şi în zonele de deal şi de munte, unde sunt aşteptate se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.