PROGNOZA METEO:”Am putea avea viscole până în martie”

PROGNOZA METEO. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu şi cod galben de ninsori şi viscol valabilă de miercuri de la ora 06:00 până joi la ora 10:00 în mai multe judeţe din ţară. Vremea rea ar putea continua însă şi pe parcursul lunii februarie. 

29 ian. 2014, 07:58
PROGNOZA METEO:”Am putea avea viscole până în martie”

PROGNOZA METEO. În următoarele 3 ore, aria ninsorilor se va extinde in toata regiunea si se va depune strat nou, consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificari cu viteze la rafală ce pot atinge si depasi 60…65 km/h, izolat 70 km/h, viscolind şi troienind zăpada.

PROGNOZA METEO. „Ne mai putem aştepta să apară episoade cu vreme severă. Anul trecut, ultimul viscol a fost pe 26 martie. Iarna venind foarte târziu şi înregistrându-se de-abia acum primele fenomene meteo severe, nu este exclus ca şi luna februarie să aibă astfel de evenimente şi poate chiar şi începutul lui martie. Dar vorbim doar din punct de vedere statistic”, a declarat Florinela Georgescu, director executiv ANM, potrivit ring.

Luna februarie se anunţă una cu temperaturi apropiate de normalul climatologic in cea mai mare parte a tarii, iar precipitaţiile vor fi şi ele în limite normale, posibil local deficitare în sud-vestul ţării.

În martie, temperaturile vor fi însă sub medii în celelalte regiuni, doar în sudul, sud-estul şi sud-estul ţării urmând să se înregistreze valori apropiate de mediile multianuale. Cantitatile lunare de precipitatii vor fi excedentare in cea mai mare parte a tarii, exceptand regiunile sud-estice si local cele sud-vestice, unde se vor incadra in normele climatologice.