PROGNOZA METEO. Avem parte de un FRIG PĂTRUNZĂTOR şi NINSORI

PROGNOZA METEO. Meteorologii prognozează o vreme veritabilă de iarnă în următoarele zile. De asemenea, în unele regiuni ninsoarea va fi viscolită.

01 dec. 2014, 13:54
PROGNOZA METEO. Avem parte de un FRIG PĂTRUNZĂTOR şi NINSORI

PROGNOZA METEO. Marţi, tot de vreme închisă, cu precipitaţii pe arii extinse, ninsori mai ales în Transilvania şi în Moldova, unde stratul de zapada mai creşte, şi mixte în Oltenia, Muntenia şi în Maramureş şi îndeosebi ploi în celelalte regiuni. Local se menţine ridicat riscul de depunere a poleiului. Vântul suflă încă tare în sud şi în centru, unde depăşesc 50..60 km/h şi mai ales la munte şi în sudul Banatului, unde rafalele încă trec de 80 km/h şi vorbim aşadar local despre ninsoare viscolită. Dimineaţa este şi puţină ceaţă în zonele joase. E încă frig în zonele extracarpatice, cu maxime de la minus 4 grade în estul Transilvaniei şi minus 3 grade în Moldova până la 7 grade în Dealurile de vest.

VREMEA IN BUCURESTI. Marţi sunt şanse sporite ca ninsoarea să se transforme în precipitaţii mixte şi apar astfel condiţii de depuneri de polei. Vântul suflă destul de tare şi sporeşte senzaţia de frig pătrunzător, mai ales că maximele vor fi doar în jur de minus 1 grad.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni

PROGNOZA METEO. Miercuri, temperaturile cresc uşor, dar în regiunile extracarpatice e încă rece pentru început de decembrie. Cerul e mai mult noros, doar prin centru şi nord-vest se arată temporar soarele. Din când în când precipitaţii slabe, ninsori izolate în Moldova, mixte în Oltenia şi în Muntenia şi mai ales ploi în sudul Banatului şi în Dobrogea. Izolat, se va produce polei, iar la munte predomină ninsorile. Dimineaţa, pe arii restrânse, va fi ceaţă în zonele joase. În primele ore vântul mai suflă turbulent în sud, în sud-vest şi la munte. Maximele pleacă de la doar minuns 4..minus 2 grade în Moldova şi ajung la 9 grade în Dealurile de vest.

VREMEA IN BUCURESTI. Miercuri, temperaturile cresc uşor, dar e încă rece pentru data din calendar. Cerul e noros, trecător mai cad precipitaţii mixte slabe, iar vântul se mai domoleşte. Amiaza aduce în jur de 1 grad în termometre.

Citeşte şi GER de crapă pietrele în mai multe zone din România

PROGNOZA METEO. Joi e încă frig pentru început de iarnă calendaristică în regiunile extracarpatice, unde norii persistă, iar pe arii restrânse, în primele ore, vor fi burniţe sau precipitaţii mixte slabe ce pot depune polei. În Munţii Banatului şi în dealurile Olteniei mai fulguieşte, iar dimineaţa, în zonele joase, mai ales cele din sud si est, va fi ceaţă. Vântul mai suflă alert în sudul Banatului, iar maximele, uşor peste cele normale în zonele din interiorul arcului carpatic, se vor situa între minus 2 grade în nordul Moldovei şi 10 grade în sud-vest.

VREMEA IN BUCURESTI. Joi, deşi temperaturile cresc uşor e încă mai frig decât în mod obişnuit, cu maxime de 2..3 grade. Cerul e încărcat de nori, însă doar trecător, în primele ore, e posibil să mai cadă burniţa sau precipitaţii mixte ce pot depune polei.

PROGNOZA METEO. Spre finalul săptămânii vorbim, în sfârşit, depre o vreme frumoasă şi uşor mai caldă decât în mod obişnuit în vest, în nord-vest şi în centru. În celelalte regiuni temperaturile se apropie de normalul datei din calendar, dar norii joşi persistă, însoţiţi de ceaţă sau trecător de burniţe. Maximele vor fi între minus 2 şi 12 grade. De vineri până la finalul săptămânii temperaturile vor fi în general apropiate de cele normale pentru prima decadă a lunii decembrie, dar precipitaţiile mixte revin, mai ales în vest, în nord şi în centru.