PROGNOZA METEO. Căldură mare în aproape toată ţara. Vezi cum va fi VREMEA PE LITORAL

Duminică vremea continuă să se încălzească în majoritatea zonelor, ajungând la amiază la maxime de 26 de grade Celsius, la umbră, pe litoral şi 33 de grade Celsius în Câmpia de Vest. Vor fi şi rafale de vânt local în zona montană şi izolat în vestul, nord-vestul şi centrul ţării.

RomaniaTV.net
05 iul. 2014, 14:18
PROGNOZA METEO. Căldură mare în aproape toată ţara. Vezi cum va fi VREMEA PE LITORAL

În ultima zi a acestei săptămâni aduce vreme deosebit de caldă şi în Bucureşti. Maxima termică va ajunge la 30…31 de grade Celsius, la umbră, în condiţiile în care ziuă se anunţă însorită şi vântul destul de liniştit.

Citeşte şi: ALERTĂ de RADIAŢII SOLARE periculoase în acest weekend

Săptămâna începe cu vreme călduroasă în cea mai mare parte a ţării. Soarele continuă sa fie generos si numai după-amiaza şi pe la începutul nopţii se anunta unele înnorări ce vor aduce averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, local în zona de munte, pe arii mai restrânse în Transilvania şi cu totul izolat în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor pleca de la 26 de grade în depresiuni şi se apropie de pragul caniculei în regiunile vestice, unde meteorologii anunta 34 de grade la umbra.

Luni, vremea ramane călduroasă si in Bucuresti, cu cer mai mult senin dimineaţa şi cativa nori de decor dupa orele panzului cand mercurul in termometre urca spre 31…32 de grade.

Vremea se va menţine călduroasă în cea mai mare parte a ţării si pe parcursul zilei de marti. Soarele se ascunde printre nori numai prin zonele de munte, unde, de altfel, vor lasa pe alocuri ploi de scurtă durată cu descărcări electrice. Abia din orele serii, se schimba vremea. Meteorologii ne anunta ca instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în special în jumătatea de vest a ţării unde isi fac aparitia din nou furtunile. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 de grade in depresiuni si pe litoral şi 34 de grade in Campia de Vest si Lunca Dunarii.

Bucurestenii vor avea de-a face cu o noua zi calduroasa. In jur de 32 de grade sunt anuntate marti dupa-amiaza, la umbra. Soarele straluceste din plin si vantul abia daca adie.

De miercuri vremea schimba foaia in toata tara, asfel ca a doua jumatate a saptamanii viitoare sta sub semnul instabilitatii atmosferice. Vorbim despre înnorări temporar accentuate averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului in special în vestul, nordul, centrul ţării şi la munte. Se vor inregsitra si cantitati de apa mai importante si va cadea grindina. In plus, temperaturile incep sa scada. Numai prin partea de sud si sud-est se mai ating in jur de 32 de grade, in timp ce in regiunile intracarpatice maximele termice vor fi de numai 23…24 de grade.