PROGNOZA METEO. Canicula persistă. Când se răcoreşte vremea

PROGNOZA METEO. Canicula va continua să ne dea bătăi de cap în următoarele zile, însă pe arii restrânse atmosfera va fi răcorită de furtuni trecătoare. Din fericire, weekendul va aduce o răcire a temperaturilor, în unele zone mercurul din termometre urmând să coboare cu până la 10 grade.

12 aug. 2014, 12:56
PROGNOZA METEO. Canicula persistă. Când se răcoreşte vremea

PROGNOZA METEO. Miercuri, vremea va fi călduroasă, caniculară în orele amiezii pe arii relativ extinse în zonele de câmpie şi de podiş, unde şi indicele temperatură – umezeală va depăşi pragul critic de 80 al disconfortului termic. Soarele este arzător, dar după-amiaza şi seara va fi umbrit de nori pe la munte, unde vor aduce pe arii restrânse ploi slabe de scurtă durată, însoţite de tunete şi fulgere. Vântul va fi mai agitat pe crestele montane şi în regiunile vestice, dar şi pentru scurtă vreme în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor pleca de la 29 de grade pe litoral şi vor ajunge până la 37…38 de grade în sudul, sud-estul şi centrul ţării.

Alertă meteo: CANICULĂ în toată ţara până joi

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Miercuri nu scăpăm de caniculă, în condiţiile în care nici un nor nu se vede pe cer, vântul este liniştit, aşa că cele 36…37 de grade pe care le vor strânge termometrele asociate cu umezeala din aer vor face ca indicele temperatură – umezeală să depăsească pragul critic de 80 al disconfortului termic.

PROGNOZA METEO. Si joi vremea rămâne călduroasă, caniculară în orele amiezii în zonele de câmpie şi de podiş îndeosebi din sudul, estul şi centrul ţării, iar disconfortului termic este accentuat. Termometrele vor arăta la umbra maxime de la 29 de grade pe litoral până la 38 de grade în sud şi centru. Soarele străluceşte din plin, dar spre seară şi noaptea în Banat, Crişana, Maramureş, vestul şi nordul Transilvaniei, posibil şi în nordul Moldovei apar norii ameninţători ce aduc intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, tunete, fulgere, ploi torentiale şi pe alocuri căderi de grindină.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea este în continuare călduroasă, caniculară după-amiază, când termometrele vor strânge aproximativ 36 de grade, iar indicele de confort termic depăşeşte pragul critic de 80 al disconfortului termic. Cerul este senin, iar vântul îşi face uşor simţită prezenţa, dar fără să domolească prea mult arşiţa acestei zile.

PROGNOZA METEO. Vineri, în sudul şi în sud-estul ţării vremea este în continuare călduroasă, local caniculară după-amiază, când şi indicele temperatură umezeală depăşeşte pragul critic de 80 al disconfortului termic. Soarele ţine agenda zilei şi doar izolat vor fi posibile ploi de scurtă durată. În restul zonelor se răcoreşte semnificativ, cu până la 10 grade faţă de ziua anterioară, iar vremea este în general instabilă. Nori de furtună acoperă cerul şi îşi fac apariţia aversele, posibil importante cantitativ, însoţite de fenomene electrice şi rafale de vânt local în Maramureş, Transilvania, nordul Moldovei, la munte şi pe spaţii mai mici în rest. Izolat, sunt posibile căderi de grindină. Meteorologii anunţă maxime termice de la 24 de grade în Maramureş şi Dealurile de Vest şi 37 de grade în sud-est.

Indicele de confort termic a depăşit PRAGUL CRITIC în jumătate de ţară. Harta cu ZONELE CELE MAI FIERBINŢI

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Canicula nu se domoleşte nici vineri, unde indicele de confort termic se va situa peste pragul critic de 80 al disconfortului termic, iar temperatura ajunge la umbră din nou spre 36 de grade. Cerul va fi aproape senin, iar vântul abia dacă adie.

PROGNOZA METEO. Weekendul şi primele două zile ale săptămânii viitoare vin cu vreme în general instabilă. Temperaturile rămân ridicate numai sâmbata în partea de sud-est a ţării, unde se mai ating 35…36 de grade, dar începând de duminică vremea se răcoreşte şi aici, astfel că vom vorbi despre temperaturi în jurul celor normale pentru mijlocul lunii august, respectiv temperaturi între 22 şi 30 de grade. Ploile se extind în mare parte din ţară şi vor fi mai frecvente în special în sudul şi sud-estul ţării.