PROGNOZA METEO: Cât va fi stratul de zăpadă în sud. Directorul ANM Elena Mateescu oferă detalii

Vremea va intra într-un proces de răcire cu precădere în regiunile extracarpatice, unde valorile termice vor deveni apropiate de cele normale la această dată. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 0 grade în Moldova şi 9 grade în Banat şi Crişana, iar cele minime se vor situa între -8 grade în estul Transilvaniei şi 3 grade în Banat, informează ANM.    

11 ian. 2018, 15:00
PROGNOZA METEO: Cât va fi stratul de zăpadă în sud. Directorul ANM Elena Mateescu oferă detalii

Elena Mateescu spune că pentru lunile ianuarie și februarie este posibil ca în continuare, să avem parte de temperaturi peste media climatologică. În ceea ce privește prima zăpadă, directorul ANM prognozează că la sfârșitul acestei săptămâni e posibil să apară. 

„Ne așteptăm la sfârșitul acestei săptămâni, vineri noapte, sâmbătă. (…) Ne așteptăm ca în următoarea săptămână, mai ales a doua jumătate să avem în special în zona montană, în Moldova, în partea de Sud-Vest și local, în Sudul extrem al țării un strat de zăpadă de până la 2-5 centimetri. Nu este un strat consistent, dar coroborat cu ceea ce urmează să se întâmple din perspectiva regimului de temperaturi, să avem și în zonele mai joase, de șes, primele ninsori”, a precizat Elena Mateescu la DC News Live.

Sâmbătă

ÎN ŢARĂ

Vremea se va răci în toată ţara. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 şi 5 grade, iar cele minime, în general, între -8 şi -2 grade. Cerul va fi mai mult noros, exceptând nord-vestul şi parţial centrul teritoriului unde noaptea va deveni variabil. Se vor semnala precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare local în Oltenia şi Moldova şi pe arii restrânse în Muntenia şi Transilvania şi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare local în Dobrogea, Banat şi Crişana. La munte vor fi numai ninsori. Vântul va avea intensificări temporare în sudul, sud-estul şi pe arii restrânse în centrul şi nord-vestul ţării, cu viteze la rafală în general de 45…55 km/h, mai mari pe litoral şi pe Clisura Dunării unde vor atinge 60…70 km/h.

LA MUNTE

Vremea va deveni rece. Cerul va fi mai mult noros şi local va ninge slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în masivele sud-vestice, unde trecător va spulbera zăpada.

Duminică

LA MUNTE

Vremea va continua să se răcească, devenind geroasă noaptea. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua când cu totul izolat va fulgui. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în masivele sud-vestice.