Prognoza meteo: ce vreme se anunţă de Revelion. Unde loveşte gerul cumplit, când vin ninsorile în Bucureşti

PROGNOZA METEO REVELION: Oscilaţiile termice ne dau bătăi de cap. Vremea continuă să fie caldă în următoarele trei zile, cu temperaturi de până la 13 grade Celsius în unele zone ale ţării, însă spre sfârşitul anului vine frigul.

28 dec. 2017, 11:21
Prognoza meteo: ce vreme se anunţă de Revelion. Unde loveşte gerul cumplit, când vin ninsorile în Bucureşti

PROGNOZA METEO Precipitaţiile, îndeosebi sub formă de lapoviţă şi ninsoare, se vor semnala în ultimele zile ale anului, dar şi în 2018, se arată în prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabilă în intervalul 25 decembrie 2017 – 7 ianuarie 2018. 

Vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit la această dată, deşi temperatura aerului va scădea, cu precădere în vestul ţării. Maximele se vor încadra între 3 şi 13 grade, iar minimele între -5 şi 6 grade. Cerul va avea înnorări şi va ploua în regiunile estice şi de sud-est, unde, în cursul nopţii izolat, vor fi condiţii şi de lapoviţă. În interiorul arcului carpatic, local vor fi precipitaţii mixte. La munte, treptat, vor predomina ninsorile. Vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări, în special, în zona montană.
 
Revelionul vine cu vreme caldă în București, după scăderea bruscă de temperatură care se va produce sâmbătă. 

VREMEA DE REVELION, BUCUREȘTI. Duminică, 31 decembrie, reapare soarele. Maxima zilei va fi de 7 grade Celsius, nu va ploua. La trecerea dintre ani, în București, se pare că vom avea 1 grad Celsius. Luni, vremea va fi chiar mai frumoasă. 10 grade Celsius este temperatura maximă prognozată pentru prima zi din an, 1 ianuarie 2018. 

La munte, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal în intervalul 25 – 28 decembrie, urmând a se răci treptat începând cu 29 decembrie. În aceste condiţii, între 30 decembrie şi 2 ianuarie, temperaturile medii vor fi apropiate de cele climatologic normale, mai ales în cursul nopţilor, când la altitudinile mai mari pot fi condiţii de ger (sub -10 grade). Pentru intervalul 2 – 7 ianuarie 2018 se preconizează temperaturi medii uşor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade a anului, în jurul a 0 grade, ziua şi -8 şi -4 grade, noaptea. Cele mai ridicate şanse de apariţie a precipitaţiilor, predominant sub formă de ninsoare vor fi în intervalul 28 – 31 decembrie. În timpul celei de-a doua săptămâni (1-7 ianuarie) probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi în general redusă, dar la nivel local se pot semnala, trecător, ninsori slabe.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Valorile termice vor crește, urmând a se situa peste mediile multianuale ale perioadei îndeosebi în vest și în sud-vest. Vor fi înnorări în general persistente în nord-vest și la munte unde mai ales pe parcursul zilei, pe arii restrânse, temporar se vor semnala precipitații slabe la început sub formă de lapoviță și ninsoare apoi mai ales sub formă de ploaie.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil și doar cu totul izolat în primele ore ale dimineții, în special în extremitatea estică vor fi posibile fulguieli Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări temporare la munte, viteze mai mari urmând a se înregistra pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 5 și 10 grade, iar cele minime între -2 și 4 grade.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea se va încălzi, astfel că valorile de temperatură vor ajunge să se situeze peste mediile multianuale climatologic specifice sfârșitului de decembrie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă de 1…2 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ, LUNI, MARTI. Procesul de încălzire a vremii va continua în special în prima jumătate a intervalului, astfel încât valorile de temperatură vor fi cu mult mai ridicate decât cele specifice începutului lunii ianuarie. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă, exceptând vestul și nord-vestul teritoriului, unde pe arii restrînse va ploua.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea va fi caldă, chiar deosebit de caldă la începutul intervalului.

PROGNOZA METEO pentru perioada 25 decembrie – 7 ianuarie. Se anunţă NINSORI

PROGNOZA METEO MUNTENIA
Perioada 25-29 decembrie se va caracteriza printr-o vreme deosebit de caldă pentru utima decadă a lunii decembrie mai ales în cursul zilelor, când temperaturile maxime vor fi, în medie, de 10…13 grade. În intervalul 30 decembrie – 1 ianuarie, vremea se va răci, însă temperaturile medii diurne și nocturne vor continua să fie ușor mai ridicate decât în mod normal fiind pozitive, ziua și ușor negative, noaptea.
Din punct de vedere al precipitațiilor se estimează o probabilitate redusă de apariție în intervalul 25…27 decembrie, dar aceasta va crește treptat în perioada 28…31 decembrie, cu precădere în zilele de 29 și 30 decembrie când vor fi predominant sub formă de ploaie. În prima săptămână a lunii ianuarie 2018, probabilitatea de apariție a precipitațiilor slabe, mixte, va fi mai ridicată spre finalul acesteia.


PROGNOZA METEO TRANSILVANIA
În perioada 25- 28 decembrie, în această regiune vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în ultima decadă a lunii decembrie, cu valori termice medii de 8…10 grade, ziua și de -4…2 grade, noaptea. Spre sfîrșitul acestui an, procesul de răcire a vremii va determina pe 31 decembrie trecerea la un regim termic apropiat de cel normal, media regională a temperaturii maxime fiind de 1…2 grade, iar a temperaturii minime, în jurul a -5 grade. Pe parcursul primelor 2…3 zile ale anului 2018 se estimează creșteri de 2…3 grade ale acestor medii, iar în perioada 4-7 ianuarie maximele diurne vor atinge, în medie, 3…4 grade, iar minimele nocturne, -4…-3 grade.
Probabilitatea pentru precipitații slabe va fi mai ridicată în intervalul 28-30 decembrie când vor predomina lapovița și ninsoarea, iar izolat vor fi condiții de polei. În unele zile ale intervalului 2-7 ianuarie 2018 va fi o probabilitate relativ ridicată pentru apariția precipitațiilor slabe, predominant sub formă de ninsoare.

 

PROGNOZA METEO MOLDOVA
În primele patru zile ale intervalului, vremea va fi caldă cu mediile maximelor diurne în jurul valorii de 9 grade, apoi se va răci în 30 și 31 decembrie până la o medie de 3…4 grade. 
În a doua săptămână de prognoză, mediile diurne vor oscila între 5 și 3 grade. Valorile medii nocturne, în prima parte a săptămânii se vor situa între -1 și 0 grade, iar în data de 29 decembrie acestea vor crește până la 4 grade, urmând o scădere până la -3 grade, la 1 ianuarie. În a doua săptămână mediile nocturne vor varia între -3 și 1 grad.
Probabilitatea pentru precipitații va fi relativ scăzută pe tot parcursul perioadei de prognoză, exceptând intervalul 29-30 decembrie, când vor fi posibile precipitații predominat sub formă de ploaie.

 

PROGNOZA METEO OLTENIA
Vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit în intervalul 25…28 decembrie mai ales în cursul zilelor, cu temperaturi medii diurne în jur de 10 grade. În intervalul 30 decembrie – 1 ianuarie, vremea se va răci, însă temperaturile medii diurne vor continua să fie ușor mai ridicate decât în mod normal fiind pozitive. Mediile termice din timpul nopții, vor fi în general apropiate de cele normale, dar ușor negative și posibil mai coborâte în perioada 31
decembrie – 2 ianuarie, până spre -4 grade.
Din punct de vedere al precipitațiilor posibilitatea de apariție va fi foarte redusă în intervalul 25…27 decembrie, dar va crește treptat în perioada 28…31 decembrie, îndeosebi în zilele de 29 și 30 decembrie când vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, în general slabe cantitativ. În săptămâna 1-7 ianuarie, probabilitatea pentru precipitații slabe cantitativ, mixte, va fi mai ridicată către finalul acesteia.

 

PROGNOZA METEO DOBROGEA
Vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal în primele cinci zile ale acestei săptămâni, când temperaturile medii maxime vor fi de 11…13 grade, iar cele minime vor atinge, la sfârșitul acestui interval, 8…9 grade. În zilele de 30 și 31 decembrie, deși procesul de răcire al vremii se va resimți și în această regiune, temperaturile medii diurne și nocturne vor avea valori ușor mai ridicate decât în mod normal, menținându-se pozitive. Primele șapte zile ale lunii ianuarie vor fi caracterizate în continuare de temperaturi medii ce depășesc normele climatologice și anume 4…7 grade, ziua și -1..1 grad, noaptea.
Nu se vor semnala precipitații în intervalul 25-27 decembrie, dar probabilitatea de apariție a acestora va crește în intervalul 28 decembrie – 31 ianuarie, cu cele mai mari șanse de producere în zilele de 29 și 30 decembrie, când vor fi mai ales ploi. În unele zile ale intervalului 2-7 ianuarie, local vor fi posibile precipiații slabe, mixte.

 

PROGNOZA METEO MARAMUREŞ
În primele patru zile ale primei săptămâni, vremea se va încălzi astfel încât mediile maximelor vor crește de la 6 la 11 grade, iar cele ale minimelor vor oscila între -1 și 3 grade.
Între 29 și 31 decembrie, pe fondul răcirii vremii, mediile diurne vor coborî până la 2 grade, iar cele nocturne, spre -5 grade. Va urma o creștere ușoară a temperaturilor maxime până în data de 2 ianuarie, apoi acestea se vor situa, în medie, între 2 și 4 grade. Mediile minimelor vor crește de la -5 la -2 gade în zilele de 3 și 4 ianuarie și apoi vor fi în scădere până la -4 grade, la sfârșitul intervalului.
Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare între 28 și 30 decembrie. În ultima săptămână doar trecător, în unele zile, pot fi precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare.


PROGNOZA METEO BANAT

Până pe 28 decembrie va fi o vreme deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii decembrie, cu valori termice medii de 11…13 grade, ziua și 0…5 grade, noaptea. Ulterior, procesul de răcire a vremii va determina trecerea la un regim termic apropiat de cel normal pe 30 și 31 decembrie, când media regională a temperaturii maxime va fi de 3…4 grade, iar cea a temperaturii minime, circa -2 grade. Pe parcursul primelor 2…3 zile ale anului 2018 se estimează creșteri de 2…3 grade ale acestor medii, iar în perioada 4 -7 ianuarie sunt estimate medii ale maximele diurne de 4…6 grade, iar ale minimelor nocturne de -2…-1 grad. În intervalul 28-30 decembrie vor fi precipitații locale, în general slabe, inițal ploi, apoi lapovițe și ninsori, fiind posibilă pe arii restrînse formarea de polei. În unele zile ale intervalului 2-7 ianuarie 2018 va fi o probabilitate relativ ridicată pentru apariția precipitațiilor slabe, predominant sub formă de lapoviță și ninsoare.

 

PROGNOZA METEO CRIŞANA

Primele 4 zile ale intervalului de prognoză vor avea o vreme deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii decembrie, cu valori termice medii de 10…12 grade, ziua și 0…4 grade, noaptea. În ultimele 3 zile ale acestui an, vremea se va răci astfel încât pe 31 decembrie va fi un regim termic apropiat de cel normal, media regională a temperaturii maxime fiind de 2…3 grade, iar cea a temperaturii minime, în jurul a -3 grade. Pe parcursul primelor 2…3 zile ale anului 2018 se estimează creșteri cu 2…3 grade ale acestor medii, iar în perioada 4-7 ianuarie, maximele diurne vor fi de 4…5 grade, iar minimele nocturne de -3…-2 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 28-30 decembrie, când local vor fi ploi ce se vor transforma în lapoviță și ninsoare, putând favoriza izolat producerea de polei. În unele zile ale intervalului 2-7 ianuarie 2018 va fi o probabilitate relativ ridicată pentru apariția precipitațiilor slabe, predominant sub formă de lapoviță și ninsoare.

PROGNOZA METEO LA MUNTE
Vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal în intervalul 25…28 decembrie, urmând a se răci treptat începînd cu 29 decembrie. În aceste condiții, între 30 decembrie și 2 ianuarie, temperaturile medii vor fi apropiate de cele climatologic normale, mai ales în cursul nopților, când la altitudinile mai mari pot fi condiții de ger (sub -10 grade). Pentru intervalul 2-7 ianuarie se preconizează temperaturi medii ușor mai ridicate decât cele specifice acestei
perioade a anului, în jurul a 0 grade, ziua și -8….-4 grade, noaptea.
Cele mai ridicate șanse de apariție a precipitațiilor, predominant sub formă de ninsoare vor fi în intervalul 28-31 decembrie. În timpul celei de-a doua săptămâni (1-7 ianuarie) probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în general redusă, dar la nivel local se pot semnala, trecător, ninsori slabe.