PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea in Bucuresti şi în ţară. Află cât va mai NINGE

PROGNOZA METEO. Dacă vi se pare infernal de frig brusc, e bine să ştiţi că temperaturile nu au fost, de fapt, chiar atât de crunte. Vorbim, până la urmă de maxime normale unui început hotărât de iarnă. Dar, dincolo de faptul că temperaturile au scăzut brusc şi cu 20 de grade în mai puţin de 24 de ore, frigul a primit şi un ajutor deloc plăcut pentru organismul uman: vântul. Zilele acestea, rafalele au atins şi 80 de km pe oră, dacă nu chiar 100, condiţii perfecte pentru ca temperaturile să pară de două ori mai mici decât sunt în realitate.

RomaniaTV.net
25 oct. 2014, 14:49
PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea in Bucuresti şi în ţară. Află cât va mai NINGE

DUMINICĂ vremea se va menţine rece, chiar deosebit de rece pentru această dată în regiunile extracarpatice şi în depresiuni. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 grade în nordul Moldovei şi 13 grade în Maramureş şi Crişana. Cerul va fi variabil, mai mult noros în sudul ţării unde, îndeosebi la începutul zilei, local, vor cădea precipitaţii slabe sub formă de ploaie şi trecător lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe crestele montane şi în sud-estul teritoriului. În zonele joase, dimineaţa, pe arii restrânse va fi ceata cu chiciură.

Vremea ramane deosebit de rece pentru această perioadă si in Capitala, unde maxima termică va fi în jurul valorii de 5 grade. Cerul va fi mai mult noros şi îndeosebi dimineata vor mai fi precipitaţii slabe mixte, iar vantul mai are unele intensificări.

LUNI valorile termice vor creşte uşor, însă vremea va fi în continuare rece, chiar deosebit de rece în regiunile extracarpatice şi în depresiuni. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în sudul ţării. Vor fi precipitaţii slabe, mai ales sub formă de ploaie şi lapoviţă, local în Dobrogea şi pe arii restrânse în Muntenia. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 grade in Bucovina si 15 grade in Maramures. Vântul va avea unele intensificări pe crestele montane şi în Dobrogea. Dimineaţa se mentin conditiile de aparitie a cetii pe arii restranse, în zonele joase.

Saptamana incepe cu vreme rece în Bucuresti. Cerul va fi temporar noros, dar condiţiile de precipitaţii vor fi reduse. Vântul sufla cel mult moderat, iar maxima va fi de 6…7 grade.

MARTI vremea rămâne rece în cea mai mare parte a ţării, chiar deosebit de rece în regiunile extracarpatice şi în depresiuni. Miaza vine cu temperaturi tot de la 3 grade in nordul Moldovei si se opresc la 15 grade in nord-vest. Cerul va fi variabil, mai mult noros în regiunile sudice unde pe arii restrânse vor fi mai ales ploi şi burniţe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe litoral şi în zona montană înaltă. În zonele joase, dimineaţa, pe arii restrânse va fi ceaţă.

Nu scapam de fig in capitala. Cerul va fi mai mult noros şi trecător vor fi condiţii de ploaie sau burniţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade.

In a doua parte a saptamanii meteorologii anunta vreme în general frumoasă, însă dimineaţa şi noaptea, în zonele joase, se va semnala ceaţă sau nebulozitate joasă, asociate cu burniţă. Deşi temperaturile, îndeosebi cele nocturne, vor fi în creştere uşoară, se vor menţine sub valorile normale pentru această perioadă din an. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 şi 13 grade.