PROGNOZA METEO. Romica Jurca: „De Crăciun, sunt aşteptate ninsori în Capitală”. Cum va fi vremea în minivacanţa de 1 decembrie VIDEO

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă vreme în general frumoasă în minivacanţa de 1 decembrie, iar pentru perioada Crăciunului sunt aşteptate ninsori.

19 nov. 2017, 08:07
PROGNOZA METEO. Romica Jurca: „De Crăciun, sunt aşteptate ninsori în Capitală”. Cum va fi vremea în minivacanţa de 1 decembrie VIDEO

Luna decembrie incepe cu o vreme destul de frumoasa. În dimineaţa zilei de 1 decembrie este aşteptată puţină ceaţă, însă aceasta nu va persista, iar cei care vor să meagă la paradă se vor bucura de vreme frumoasa.

Citeşte şi PROGNOZA METEO PE TREI LUNI: Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion. Când vin primele ninsori în Capitală

„Cei care aleg sa mearga la munte în minivacanţa de 1 decembrie vor gasi zapada. Vantul nu va fi foarte alert.  În noaptea de 1 spre 2 in interiorul arcului carpatic este posibil să plouă”, a spus Romica Jurca la România TV.

Ninsorile vor veni in a doua parte a lunii decembrie.

„Din 17 decembrie va veni un val sub limita de ger in Transilvania,  Moldova chiar si în Maramures. Temperaturile vor creşte cu doua zile inainte de anul nou, dupa care vor scade la cumpana dintre ani”, a spus Elena Mateescu, director executiv la Administrația Națională de Meteorologie.

Potrivit meteorologilor, din 17 decembrie avem şanse să ne bucurăm de zăpadă în Transilvania, Moldova şi în interiorul arcului carpatic. Ninsorile se vor extinde apoi şi în Oltenia şi Muntenia. Astfel că, de Crăciun este posibil să avem zăpadă şi în Bucureşti.

Citeşte şi PROGNOZA METEO. Ciclonul Peter ajunge în România. Care sunt regiunile în care temperaturile vor scădea sub zero grade

Luna ianuarie este cea mai rece luna a anului. Valorile sunt apropiate de norme, tendinta de precipitaţii excedentare in cea mai mare parte a a tarii, cant de pp excedentare, scenmatriul pe care Romica la prezentat,
 
„Este posibil sa incepem anul cu un regim de temperaturi mai coborat, sub limita de îngheţ.  Anul acesta a adus 4 coduri rosii, nu putem aprecia daca va fi o perioadă similara cu ea de anul viitor, dar ianuarie pare a fi o luna mai rece si cu cantităţi excedentare”, a mai spus Elena Mateescu.